Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Categories:: Dagelijks leven Eten Religie Putten

Meer verhalen

Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole
Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette
VideoGalerij

Blijde incomste

19 augustus 2014
Joris Leijten

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen