De avond voor elke verjaardag bij de familie Bakker gaan de harten sneller kloppen. De grote pan komt uit de kast en wordt gevuld met champions, kip en uien. Voor de marinade trek ik alles uit het keukenkastje wat ik maar tegenkom: appelstroop, stroop, ketjap. En vervolgens gaan er nog een paar ketchupflessen erbij en dan maar lekker pruttelen. De volgende dag, op de verjaardag, om een uur of 10 's avonds krijgen alle gasten een bord/kom met Allebak, geserveerd met een geroosterd sneetje brood. Dat doen we al 40 jaar. En de gasten smullen ervan.

Mijn recept heet Allebak.
Kip/ui/champignons/tomatenketchup, lekker met rijst en een sneetje brood. Maak een marinade voor de kip. In de marinade doe je alles wat in je keukenkastjes in de buurt is; Zout, peper, (zoete) stroop, appelstroop, ketjap, etc. Snij de kip in hapklare stukjes. Als de kip een half uur in de marinade heeft gezeten zet je een grote braadpan op het vuur. Snij een ui in grove stukken (8-10), Snij een goede hoeveelheid champignons ook klein. Doe Blueband of olie in de pan en gooi hier eerst de ui, dan de kip en daarna de champignons in de pan. Doe er daarna een paar flessen tomatenketchup bij en laat het geheel een uur pruttelen.

En smullen maar! Een dag van te voren maken maakt het nog lekkerder.

Categories:: Eten en drinken Verjaardag Arnhem Familietraditie

Meer verhalen

Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling

Salueer niet meer, of toch nog ?

08 maart 2016
Ed van Seters

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie