Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein