Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman