Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink