Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk