Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart