Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Salueer niet meer, of toch nog ?

08 maart 2016
Ed van Seters

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

Vette bek halen

13 mei 2014
liesbeth mulder

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen