Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen