Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Putten, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os