In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer