Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Veluwe, Brood en banket, Uddel

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak