In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Betuwe

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf