Mijn moeder vertelde vroeger vaak, meestal na de geboorte van een van haar kinderen, dat ze eigenlijk ‘kraamvrouwenkost’ moest eten. Dat deden ze namelijk ook op de boerderijen in de omgeving. Het gerecht werd meestal bereid door de buurvrouwen. De lekkernij sterkte goed aan en was, om in oude termen te spreken, ‘good veur’t zog’ (goed voor de melkgift).

Hieronder de moderne versie van het oude recept die ik pasgeleden nog maakte en voor jullie fotografeerde.


Recept:
250 gram blauwe pruimen
250 gram rozijnen
2 beschuiten
1 liter gortenpap (van de supermarkt)
basterdsuiker.

Bereiding:
Laat de pruimen een nacht weken. Breng ze de volgende dag aan de kook. Voeg daarna de rozijnen en de in stukken gebroken beschuit toe. Laat het geheel een minuutje
of dertig zacht doorkoken. Gebruik een pak gortenpap (van de supermarkt) en giet die erbij. Breng alles weer aan de kook. Voeg bij het opdienen bruine basterdsuiker toe.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Geboorte, Winterswijk, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch