Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak