Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak