Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak