Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

Bielemannen in Hummelo

22 augustus 2014
Henk Greven

Westerbouwing

03 februari 2015
Mevrouw Eutjes
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter