Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam