Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen