Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie