Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Slacht, Vlees, Randwijk, Opmerkelijk

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege