Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Koeien in de wei laten lopen

12 mei 2014
Marijke Jansen

Gebetsgang von Emmerich nach Netterden (GLD)

07 maart 2015
Vereniging Leefbaarheid Netterden

Buurtgebruiken bij rouw en ziekte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Robuust en elegant de botter

30 december 2015
Lotte van der Krogt

Het liefdeslaantje van Vorden

06 januari 2016
Ina Brethouwer
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Hete bliksem

10 juli 2014
Vera Top
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

Bloempap

26 februari 2015
van Dale
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten