Het recept van de traditionele pannenkoeken met worst.:

melk

de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid pannenkoeken die je wilt gaan bakken

eieren

een oude tante van ons zei altijd: per persoon 1 ei, maar het mag gerust meer, deze lekker loskloppen in de melk, dan worden de pannenkoeken luchtig.

bloem

door het mengsel van de melk en eieren kloppen, zodat een glad beslag ontstaat. Het moet niet te dun en niet te dik zijn. Ik weeg het nooit af, bekijk het beslag en probeer een pannenkoek. Wanneer het te dun is, dan nog wat bloem erbij en wanneer het te dik is dan nog wat melk erbij. Je kunt natuurlijk ook een pak pannenkoekmeel bij de supermarkt halen.

Een beetje olie in de koekenpan warm maken, een soeplepel beslag erin en dan de plakjes worst erin leggen. Wanneer de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is, deze 1 maal omkeren.

De worst is varkensworst, tegenwoordig te koop als “verse worst”. Ze moet eerst gekookt worden en dan laten afkoelen, waarna je er plakjes van kunt snijden.

eet smakelijk

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Recept, Kerstmis, Laren

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef