Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Tag / Lijst: Eten en drinken, Slacht, Zelhem, November

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra