Henk Jansen is tot z'n 36e kok geweest en ging daarna in de zorg, op dit moment is hij hobbykok.

Bij Kulturhus De Borg in Babberich is eens in de 2 weken een project van Caleidoz....."samen eten" wat georganiseerd wordt door vrijwilligers.
De maximale bezetting is 30 personen er is sprake van een wachtlijst.

Henk werkt met ong.7 vrijwilligers, incl. de bediening. Ze gaan het 3e seizoen in en het einde is nog lang niet in zicht.



De prijs van een menu is 7 euro, inclusief een toetje.

Dit keer het volgende menu van Henk:

Salade met karnemelksaus (Achterhoeks gerecht)

Wat je nodig hebt:

400gr.vastkokende aardappels,
1 snufje nootmuskaat,
3 eieren,
125gr.grooktje spekblokjes,
1 el.bloem,250ml karnemelk,
1 zakje gem.sla,
1 pot jonge kapucijners,
1 komkommer,
1 bosje radijs,
1 rode ui,
olijfolie,
1 bakje tuinkers.

Aardappels:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook, schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in ong.
15 min.gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Breng op smaak met nootmuskaat.

Eieren:

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in ong. 8 min.hard, giet ze af en spoel ze koud, pel en snijd ze in partjes.

Karnemelksaus:

Verwarm een pan en bak de spekblokjes in ong 8 min.uit. Voeg de bloem toe en bak ong. 2 minuten mee. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng op smaak met n beetje versgemalen peper.

Salade:

Was en pluk de sla, giet de kapucijners af en spoel ze schoon. Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
Meng de sla, kapucijners, komkommer, radijsjes, uien en een scheutje oflijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Knip de tuinkers los.



Serveren:

Verdeel de aardappels over borden, verdeel de salade naast de aardappels, leg de eieren erop, lepel de saus er royaal overheen en strooi de tuinkers erover.

Gerelateerde verhalen

Karnemelksesaus Karnemelksesaus
Kruudmoes Kruudmoes

Tag / Lijst: Eten en drinken, Recept, Streekgerecht, Ontmoeten, Babberich

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch