Henk Jansen is tot z'n 36e kok geweest en ging daarna in de zorg, op dit moment is hij hobbykok.

Bij Kulturhus De Borg in Babberich is eens in de 2 weken een project van Caleidoz....."samen eten" wat georganiseerd wordt door vrijwilligers.
De maximale bezetting is 30 personen er is sprake van een wachtlijst.

Henk werkt met ong.7 vrijwilligers, incl. de bediening. Ze gaan het 3e seizoen in en het einde is nog lang niet in zicht.



De prijs van een menu is 7 euro, inclusief een toetje.

Dit keer het volgende menu van Henk:

Salade met karnemelksaus (Achterhoeks gerecht)

Wat je nodig hebt:

400gr.vastkokende aardappels,
1 snufje nootmuskaat,
3 eieren,
125gr.grooktje spekblokjes,
1 el.bloem,250ml karnemelk,
1 zakje gem.sla,
1 pot jonge kapucijners,
1 komkommer,
1 bosje radijs,
1 rode ui,
olijfolie,
1 bakje tuinkers.

Aardappels:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook, schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in ong.
15 min.gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Breng op smaak met nootmuskaat.

Eieren:

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in ong. 8 min.hard, giet ze af en spoel ze koud, pel en snijd ze in partjes.

Karnemelksaus:

Verwarm een pan en bak de spekblokjes in ong 8 min.uit. Voeg de bloem toe en bak ong. 2 minuten mee. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng op smaak met n beetje versgemalen peper.

Salade:

Was en pluk de sla, giet de kapucijners af en spoel ze schoon. Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
Meng de sla, kapucijners, komkommer, radijsjes, uien en een scheutje oflijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Knip de tuinkers los.



Serveren:

Verdeel de aardappels over borden, verdeel de salade naast de aardappels, leg de eieren erop, lepel de saus er royaal overheen en strooi de tuinkers erover.

Gerelateerde verhalen

Karnemelksesaus Karnemelksesaus
Kruudmoes Kruudmoes

Tag / Lijst: Eten en drinken, Recept, Streekgerecht, Ontmoeten, Babberich

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk