Het samenstellen van een slachtschotel is eigenlijk geen ouderwetse gewoonte. Men was vroeger niet zo scheutig met het serveren van meerdere soorten tegelijk. Wat op de schotel ligt is echter één bonk traditie. Het schoteltje hier op de foto werd tijdens de slachtvisite van museum Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, vorig jaar in november, samengesteld op basis van originele Achterhoekse slachtproducten. Op de foto zie je van links naar rechts: echte kaantjes op een plak roggebrood, twee partjes smaltappel, bakbloedworst en balkenbrij. Als je deze ouderwetse streekproducten een keer geproefd hebt dan ben je voorgoed verloren. Ze wisten vroeger echt wel wat lekker was. En dat van de goedkoopste grondstoffen die voorhanden waren na het slachten van de vette pogge (varken). Varkenskoppen, poten, zwoerd (varkenshuid), bouillon, spekblokjes, zout en kruiden.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Zelhem, Slacht, Vlees, November

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam