Het samenstellen van een slachtschotel is eigenlijk geen ouderwetse gewoonte. Men was vroeger niet zo scheutig met het serveren van meerdere soorten tegelijk. Wat op de schotel ligt is echter één bonk traditie. Het schoteltje hier op de foto werd tijdens de slachtvisite van museum Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, vorig jaar in november, samengesteld op basis van originele Achterhoekse slachtproducten. Op de foto zie je van links naar rechts: echte kaantjes op een plak roggebrood, twee partjes smaltappel, bakbloedworst en balkenbrij. Als je deze ouderwetse streekproducten een keer geproefd hebt dan ben je voorgoed verloren. Ze wisten vroeger echt wel wat lekker was. En dat van de goedkoopste grondstoffen die voorhanden waren na het slachten van de vette pogge (varken). Varkenskoppen, poten, zwoerd (varkenshuid), bouillon, spekblokjes, zout en kruiden.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Zelhem, Slacht, Vlees, November

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont