Het samenstellen van een slachtschotel is eigenlijk geen ouderwetse gewoonte. Men was vroeger niet zo scheutig met het serveren van meerdere soorten tegelijk. Wat op de schotel ligt is echter één bonk traditie. Het schoteltje hier op de foto werd tijdens de slachtvisite van museum Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, vorig jaar in november, samengesteld op basis van originele Achterhoekse slachtproducten. Op de foto zie je van links naar rechts: echte kaantjes op een plak roggebrood, twee partjes smaltappel, bakbloedworst en balkenbrij. Als je deze ouderwetse streekproducten een keer geproefd hebt dan ben je voorgoed verloren. Ze wisten vroeger echt wel wat lekker was. En dat van de goedkoopste grondstoffen die voorhanden waren na het slachten van de vette pogge (varken). Varkenskoppen, poten, zwoerd (varkenshuid), bouillon, spekblokjes, zout en kruiden.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Zelhem, Slacht, Vlees, November

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen