Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren
Video

Optocht met historische tractoren

18 juni 2014
Annie de Groot
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan
Video

De taal van de molenwieken

22 september 2014
Ans Roefs

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Kraamvrouwenkost

13 maart 2015
Gerhard Kwak

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak