Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Tag / Lijst: Feestdagen, Eten, Oud en nieuw, Familietraditie, Januari

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem