Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Tag / Lijst: Feestdagen, Eten, Oud en nieuw, Familietraditie, Januari

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager