Letterlijk en figuurlijk de hamvraag. Wat eten we met kerst ? Wie komen er allemaal en voor hoeveel gasten gaan we aan de slag ? Samen eten is voor veel mensen wel één van de hoogtepunten van kerstmis. Maar hoe lost u dat op ? Ieder jaar een vast/traditioneel menu of toch elke keer weer op zoek naar iets fris en nieuws. Een Wagen vol verhalen wil graag weten hoe het bij u is met de kerstgebruiken aan tafel. Wie zit waar en waarom, maar vooral wat komt er op het bord.

Bij deze alvast een kleine top-5 aan populaire eet-varianten voor meerdere eters. En vergeet vooral niet ook even onze streekgerechtverhalen te raadplegen.

Appelenpap, suggestie voor een kersttoetje

Favoriete kerstetentjes:

- gourmetten (op een originele manier gourmetten? Kijk dan op deze site.)

- kaasfondue

- grillplaat

- wild eten

- steengrillen

Favoriete toetjes:

- ijstaart

- panna cotta

- chocoladefontein

- mousse

- soesjestaart

Favoriete zeevruchten:

- oesters

- coquilles

- mosselen

- garnalen

- kokkels

Bron: rondgang langs de redactie

Tag / Lijst: Redactioneel, Kerstmis, Streekgerecht

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek