Al jong leerde ik van mijn vader alles over dieren. Wij waren vaak in de natuur te vinden. In het bos wees hij mij aan waar dieren zaten en stil te zijn, zodat wij de vogels, herten en reeën niet verstoorden. Mijn liefde en respect voor dieren is toen ontstaan. Mijn 1e "hondje" was een krielkip Patricia genaamd. Samen gingen wij fietsen, zij hield zich vast aan mijn fietsrekje en zo reden wij door het dorp. Ik praatte het honderd uit en al mijn verhalen vertelde ik aan haar. Jaren later werkte ik op kantoor, ik miste het buiten zijn erg. De energie die in dat kantoor hing, was voor mij niet fijn. Zo ging ik mij buiten werktijd opgeven voor cursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, mediumschap, Healing enz. en een dierentolk cursus, omdat ik van dieren houd. Dieren zijn altijd eerlijk en oprecht. Zij willen ons mensen heel graag helpen. Ik ging veel oefenen op foto's van dieren.

 

In het begin kreeg ik een paar woorden, beelden en gevoelens binnen. Tegenwoordig is het vaak 1 of 2 bladzijden. Als mensen mij vragen met hun dier te communiceren, dan wil ik een foto en de naam! Het liefst waar ik het dier in de ogen kan kijken, zo maak ik zielscontact! Ik maak contact met het dier en vertel wie ik ben en stuur in gedachten een plaatje van mezelf. Ik vertel dat het dier mij alles mag doorgeven en dat ik zal vertolken naar de baas en ik stuur mijn onvoorwaardelijke liefde toe! Ik voel dan de energie stromen tussen het dier en mij. In rap tempo schrijf ik alles op, want dieren staan open om van alles door te geven. Vaak spiegelen zij met ons mensen, soms uit dit zich in een bepaald gedrag. Zij willen ons laten zien, waar wij mee bezig zijn. Daarna maak ik er een verslag van. Dit stuur ik door naar de baasjes. In Nijkerk waar ik woon, breng ik het af en toe bij de mensen thuis. Vooral honden verwelkomen mij heel blij. Zij weten, dat ik met ze gepraat heb. Ik krijg af en toe een echte glimlach te zien bij honden!

Als een dier moe is of gewond vraag ik hulp en stuur energie, daarin fungeer ik als doorgeefluik. Ik ben geen dierenarts en dat vertel ik dan ook altijd. Het is fijn voor dieren om te vertellen waar zij eventueel mee zitten of vertellen waar zij hun baasjes mee willen helpen. Mensen houden van hun dieren en na het vertolken, verbazen mensen zich vaak wat het dier heeft verteld. De liefde en het respect wordt vaak nog groter voor het dier. Dieren leven merendeel in het heden. Al krijg ik toch ook beelden van trauma's van ze te zien. Voor mij is dierentolken net als ademhalen! Ik kan er niet zonder!

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal.

Video
Categories:: Dagelijks leven Dieren Nijkerk

Meer verhalen

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Jaarmarkt Oldebroek

19 augustus 2014
Ep Boeve

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder
Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen