Al jong leerde ik van mijn vader alles over dieren. Wij waren vaak in de natuur te vinden. In het bos wees hij mij aan waar dieren zaten en stil te zijn, zodat wij de vogels, herten en reeën niet verstoorden. Mijn liefde en respect voor dieren is toen ontstaan. Mijn 1e "hondje" was een krielkip Patricia genaamd. Samen gingen wij fietsen, zij hield zich vast aan mijn fietsrekje en zo reden wij door het dorp. Ik praatte het honderd uit en al mijn verhalen vertelde ik aan haar. Jaren later werkte ik op kantoor, ik miste het buiten zijn erg. De energie die in dat kantoor hing, was voor mij niet fijn. Zo ging ik mij buiten werktijd opgeven voor cursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, mediumschap, Healing enz. en een dierentolk cursus, omdat ik van dieren houd. Dieren zijn altijd eerlijk en oprecht. Zij willen ons mensen heel graag helpen. Ik ging veel oefenen op foto's van dieren.

 

In het begin kreeg ik een paar woorden, beelden en gevoelens binnen. Tegenwoordig is het vaak 1 of 2 bladzijden. Als mensen mij vragen met hun dier te communiceren, dan wil ik een foto en de naam! Het liefst waar ik het dier in de ogen kan kijken, zo maak ik zielscontact! Ik maak contact met het dier en vertel wie ik ben en stuur in gedachten een plaatje van mezelf. Ik vertel dat het dier mij alles mag doorgeven en dat ik zal vertolken naar de baas en ik stuur mijn onvoorwaardelijke liefde toe! Ik voel dan de energie stromen tussen het dier en mij. In rap tempo schrijf ik alles op, want dieren staan open om van alles door te geven. Vaak spiegelen zij met ons mensen, soms uit dit zich in een bepaald gedrag. Zij willen ons laten zien, waar wij mee bezig zijn. Daarna maak ik er een verslag van. Dit stuur ik door naar de baasjes. In Nijkerk waar ik woon, breng ik het af en toe bij de mensen thuis. Vooral honden verwelkomen mij heel blij. Zij weten, dat ik met ze gepraat heb. Ik krijg af en toe een echte glimlach te zien bij honden!

Als een dier moe is of gewond vraag ik hulp en stuur energie, daarin fungeer ik als doorgeefluik. Ik ben geen dierenarts en dat vertel ik dan ook altijd. Het is fijn voor dieren om te vertellen waar zij eventueel mee zitten of vertellen waar zij hun baasjes mee willen helpen. Mensen houden van hun dieren en na het vertolken, verbazen mensen zich vaak wat het dier heeft verteld. De liefde en het respect wordt vaak nog groter voor het dier. Dieren leven merendeel in het heden. Al krijg ik toch ook beelden van trauma's van ze te zien. Voor mij is dierentolken net als ademhalen! Ik kan er niet zonder!

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal.

Video
Categories:: Dagelijks leven Dieren Nijkerk

Meer verhalen

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak