Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo
GalerijVideo

Kinderdorp Haalderen

27 mei 2015
Robbert Weideveld

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen