Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer
GalerijVideo

Dansgarde ouderwets!?

01 april 2015
Dansgarde C.V. De Deurzakkers

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn