Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel
Video

Kniepertjes met oud en nieuw

08 mei 2014
Guus van Kleef

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten

Bloempap

26 februari 2015
van Dale
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Kiepenpap voor het goede doel

07 maart 2016
Marjolijn van Manen
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry