Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten

De weerwolf van Millingen

23 mei 2014
Rob Haverkamp

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten
Galerij

Hooikist

14 februari 2015
Gerhard Kwak
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder
Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias
Video

Op jacht met Midland Hunt

01 februari 2016
Marc Mattijssen