Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen

Scheprecht van een molenaar

04 juli 2014
Sylvia van Hunnik

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Streekliedjes in dialect

09 mei 2014
Linda
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer