Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Video

De verdwaalde schoolmeester

26 maart 2015
Eric Borrias
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer