Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Categories:: Dagelijks leven Eten Religie Putten

Meer verhalen

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen
VideoGalerij

De bouw van een midwinterhoorn

13 december 2014
Jan Beukhof

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Audio

De koolhazen

20 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart