Ik sluit elke week af met het gebruik om Sabbat te vieren. Sabbat is de zaterdagrust maar die begint op vrijdag als de zon onder is. In het Jodendom begint een nieuwe dag namelijk niet zodra de zon op komt maar zodra hij onder gaat. Dan eten we het Heilig Avondmaal.De echte gelovigen beginnen die maaltijd met een gevlochten brood dat gebroken en gedeeld wordt.

Ik doe dat niet maar kook gewoon een lekkere maaltijd, geen specifiek gerecht.

Ook steken wij een paar kaarsen aan bij het begin van de viering. Die kaarsen mogen niet door ons gedoofd worden maar branden helemaal op.

Categories:: Dagelijks leven Eten Religie Putten

Meer verhalen

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Audio

De koolhazen

20 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Bussentrappertie

19 augustus 2014
Theo Meijer

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
Video

Smoks Hanne

08 augustus 2014
Harry Somsen

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Corvee op vakantiepark Mooi Veluwe

16 januari 2015
Olga Verlegh
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef