Als ik u zou vragen welke tradities er waren op uw lagere school of basisschool, dan weet ik zeker dat er meteen iets te binnen schiet! Kinderen houden van voorspelbaarheid en herhaling. Tradities die op jonge leeftijd worden aangeleerd, vergeet je nooit meer en worden waardevolle gebeurtenissen of herinneringen. Een school speelt hierin een belangrijke rol.

Vijf jaar geleden ben ik begonnen als directeur van basisschool De Marlijn in Oosterbeek. Ik woon zelf in de buurt van Nijmegen, dus de reistijd en de regelmatig terugkerende files neem ik voor lief. Een van de redenen waarom ik toen (en nog steeds) zo graag op deze school wilde werken, zijn de mooie tradities. De Marlijn is bijna 21 jaar geleden ontstaan door een fusie tussen twee openbare scholen. Een marlijn is een touw dat bestaat uit twee in elkaar gedraaide touwen. Hierdoor wordt het touw sterker. De twee scholen werden samen sterker!

Alle kinderen van De Marlijn krijgen hun eigen Marlijntouw als ze op school komen. Dit touw blijft op school en komt eens per jaar tevoorschijn. Ieder jaar worden alle kinderen gemeten. In het touw komt een kraal op de plek van die gemeten lengte. In groep acht gaat het touw mee naar huis en kan je altijd zien hoe lang je was toen je in groep 2, 5 of 7 was en hoeveel je letterlijk bent gegroeid in al je jaren op De Marlijn. Een prachtige traditie en een reden voor mij om verliefd te worden op de school!

Graag laat ik nu leerlingen van De Marlijn aan het woord om over de vele andere, waardevolle tradities van onze school te vertellen.

Lees hier de verhalen van de leerlingen:

De favoriete tradities van Stan en Cas

De favoriete tradities van Yasmine

De favoriete tradities van Susan en Floor

Categories:: Dagelijks leven School

Meer verhalen

GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters

Woeziks Jupke verbranden

12 februari 2015
CV de Wozokotten

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes