De avond voor elke verjaardag bij de familie Bakker gaan de harten sneller kloppen. De grote pan komt uit de kast en wordt gevuld met champions, kip en uien. Voor de marinade trek ik alles uit het keukenkastje wat ik maar tegenkom: appelstroop, stroop, ketjap. En vervolgens gaan er nog een paar ketchupflessen erbij en dan maar lekker pruttelen. De volgende dag, op de verjaardag, om een uur of 10 's avonds krijgen alle gasten een bord/kom met Allebak, geserveerd met een geroosterd sneetje brood. Dat doen we al 40 jaar. En de gasten smullen ervan.

Mijn recept heet Allebak.
Kip/ui/champignons/tomatenketchup, lekker met rijst en een sneetje brood. Maak een marinade voor de kip. In de marinade doe je alles wat in je keukenkastjes in de buurt is; Zout, peper, (zoete) stroop, appelstroop, ketjap, etc. Snij de kip in hapklare stukjes. Als de kip een half uur in de marinade heeft gezeten zet je een grote braadpan op het vuur. Snij een ui in grove stukken (8-10), Snij een goede hoeveelheid champignons ook klein. Doe Blueband of olie in de pan en gooi hier eerst de ui, dan de kip en daarna de champignons in de pan. Doe er daarna een paar flessen tomatenketchup bij en laat het geheel een uur pruttelen.

En smullen maar! Een dag van te voren maken maakt het nog lekkerder.

Categories:: Eten en drinken Verjaardag Arnhem Familietraditie

Meer verhalen

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Corvee op vakantiepark Mooi Veluwe

16 januari 2015
Olga Verlegh
VideoGalerij

Elke 5 jaar bogenbouw Dodewaard

24 april 2015
Westereng Bogenbouw

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink