Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Hete bliksem

10 juli 2014
Vera Top

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Video

Botterdagen Elburg

13 oktober 2014
Teis van de Weerdhof

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene
Galerij

Mijn vriendin als Sarah

15 december 2014
Anita Berntsen

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen