Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak

Bussentrappertie

19 augustus 2014
Theo Meijer
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie
Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

Woeziks Jupke verbranden

12 februari 2015
CV de Wozokotten