Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Hete bliksem

10 juli 2014
Vera Top
Video

Disse kant, een muzikale ode aan De Liemers

12 december 2014
Joop Boxstart

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers