Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Hete bliksem

10 juli 2014
Vera Top

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

De Kleeftocht

20 mei 2014
Guido Lavalaye

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp
Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink