Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
Galerij

Nationale Buitenspeeldag

12 juni 2014
Brenda Larbui

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Bielemannen in Hummelo

22 augustus 2014
Henk Greven

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah