Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef

Westerbouwing

03 februari 2015
Mevrouw Eutjes

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Stiefselavond

28 februari 2015
Gerry Klein Overmeen

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink