Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen

Nog één keer Oerend Hard

29 april 2015
Jan Colijn
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert