Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker
Galerij

Nationale Buitenspeeldag

12 juni 2014
Brenda Larbui
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es

De kool en de geit

18 augustus 2014
Dini van der Velde

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer