Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Riest met krent'n, botterjus en eier

08 april 2015
Van Beek- Van Brummen

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot