Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Biest

12 september 2014
A. Klaassen

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert
Audio

De koolhazen

20 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering
Video

Blauwe Gerrit

23 mei 2014
Sylvia van Hunnik

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Janna van de Tiggeloven

24 oktober 2014
B. van Dijk

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman