Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Zondagse streekdracht Zelhem

11 augustus 2014
Gerrie Luesink en Jan Saalmink

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen