Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer
VideoGalerij

IJzersterk in duurzaam werk!

05 december 2014
Smederij Hissink

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren
Video

De taal van de molenwieken

22 september 2014
Ans Roefs

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post