Originele Harderwieker Specialiteit

Eeuwen geleden werd de stad Harderwijk door prins Maurits begunstigd met een stoere zeewering. De zeewering genaamd ‘de Zeebeer’ scheide de Diepe Gracht van de woelige Zuiderzee. Het water in de grachten werd daarmee op peil gehouden zodat de burgers van Harderwijk blijvend konden genieten van voldoende en vers water.

Ter ere van de Harderwijkse Zeebeer heeft de Ouderwetse Bakkerij een huisspecialiteit ontwikkeld, die dan ook met trots ‘de Zeebeer’ heet. De Zeebeer is een heerlijk meergranen-cake- koek-brood boordevol vitaminen en mineralen.

Het brood is rijk aan abrikozen, amandelschaafsel, hazel- en walnoten en suiker. Dit op ambachtelijke wijze gebakken Brood heeft een hoge voedingswaarde en blijft lekker lang vers.

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending:

Video
Categories:: Eten en drinken Brood en banket Harderwijk

Meer verhalen

Scheprecht van een molenaar

04 juli 2014
Sylvia van Hunnik

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde
Video

Tielsche Kermiskoek

11 mei 2014
Magda van Ooijen

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

Corvee op vakantiepark Mooi Veluwe

16 januari 2015
Olga Verlegh

Caspar en de twee andere koningen

04 januari 2016
Paul Hoftijzer

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot
Galerij

Mijn vriendin als Sarah

15 december 2014
Anita Berntsen
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Hooikist

14 februari 2015
Gerhard Kwak

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha