Originele Harderwieker Specialiteit

Eeuwen geleden werd de stad Harderwijk door prins Maurits begunstigd met een stoere zeewering. De zeewering genaamd ‘de Zeebeer’ scheide de Diepe Gracht van de woelige Zuiderzee. Het water in de grachten werd daarmee op peil gehouden zodat de burgers van Harderwijk blijvend konden genieten van voldoende en vers water.

Ter ere van de Harderwijkse Zeebeer heeft de Ouderwetse Bakkerij een huisspecialiteit ontwikkeld, die dan ook met trots ‘de Zeebeer’ heet. De Zeebeer is een heerlijk meergranen-cake- koek-brood boordevol vitaminen en mineralen.

Het brood is rijk aan abrikozen, amandelschaafsel, hazel- en walnoten en suiker. Dit op ambachtelijke wijze gebakken Brood heeft een hoge voedingswaarde en blijft lekker lang vers.

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending:

Video
Categories:: Eten en drinken Brood en banket Harderwijk

Meer verhalen

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink

Ridder in de orde van de zachte G

05 februari 2015
Frédérique Donders

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post
Video

De witte juffer van Kwadenoord

03 november 2014
Erica Broers

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink