Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Doesburg

Meer verhalen

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik
Video

De touwslager

09 juni 2015
Dick Jagtenberg

Vruchten plukken en rapen

20 augustus 2014
Bets Reijnen van Zwam