Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.
Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:
Benodigdheden
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 150 gram Doesburgse mosterd
- 100 gram spekblokjes
- 1 liter runderbouillon
- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden
- 3 deciliter koksroom
Bereiding
* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.
* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.
* Doe er koude runderbouillon bij
* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren
* Room erbij en de lente-uitjes
Eet smakelijk!
Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal: