Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Categories:: Eten en drinken Vierhouten Veluwe Vlees

Meer verhalen

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

Zure haring op oudjaarsavond

12 mei 2014
Reini Meutstege

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker