Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Categories:: Eten en drinken Vierhouten Veluwe Vlees

Meer verhalen

Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Molukse nationale dag

18 juni 2014
Marsalina Patty
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Streekliedjes in dialect

09 mei 2014
Linda
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie
Video

Halloween, hier moet je bij zijn !

29 oktober 2015
Roor de Gans

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen