In de omgeving van de Betuwe wordt er veel fruit geteeld. Daar kun je ontzettend veel lekkere dingen mee maken. Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd kersen op brandewijn maakte of boerenmeisjes, abrikozen op brandewijn. Ik was toen een jaar of 16 en kreeg een glaasje net als de andere vrouwen. Het werd vroeger altijd bewaard tot de Kerstdagen maar tegenwoordig zie je het ook vaak op visites. Het is een echte damesborrel!

Meestal werden vroeger de meikersen gebruikt, die zijn lekker zacht wat er voor zorgt dat de brandewijn er goed in kan trekken. Tegenwoordig zijn de kersen harder en blancheer ik ze eerst een minuut in kokend water. Dan zijn ze zachter en heb je hetzelfde effect.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Ommeren Drank

Meer verhalen

Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel