Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
Video

Tractorpulling Lochem

17 november 2014
Franco Vermij

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas