Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal

Janna van de Tiggeloven

24 oktober 2014
B. van Dijk

Biest

12 september 2014
A. Klaassen
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel

Het laatste stukje kerkenpad in Puiflijk

05 januari 2016
Jan Reijnen
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer

Ridder in de orde van de zachte G

05 februari 2015
Frédérique Donders
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen
Galerij

Slachtvisite bij Erve Brooks

20 oktober 2014
Marsman

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul
Video

Op jacht met Midland Hunt

01 februari 2016
Marc Mattijssen

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp