Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
VideoGalerij

IJzersterk in duurzaam werk!

05 december 2014
Smederij Hissink

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

Vette bek halen

13 mei 2014
liesbeth mulder

Kraamvrouwenkost

13 maart 2015
Gerhard Kwak

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen