Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers
Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet
Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer