Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

VideoGalerij

Vette bek halen

13 mei 2014
liesbeth mulder

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Bielemannen in Hummelo

22 augustus 2014
Henk Greven

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen

Biest

12 september 2014
A. Klaassen
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele
Video

Op jacht met Midland Hunt

01 februari 2016
Marc Mattijssen
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond