Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede
GalerijVideo

Kinderdorp Haalderen

27 mei 2015
Robbert Weideveld

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo

De lagere school, van 1967-1974

05 juni 2014
Marijke Jansen

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen