Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Kerkklok Niftrik luidt weer voor overledene

11 februari 2016
Hans van den Hoorn

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

Lammetjesdag en schaapsscheerdersfeest

28 december 2015
Geesje Eleveld
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink