Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Oude kleren aan naar een optreden van Normaal

20 februari 2015
André Oostindiën

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak

Gezegdes en het vroegere boerenleven in De Lebbenbrugge

11 januari 2016
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter