Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil

Ridder in de orde van de zachte G

05 februari 2015
Frédérique Donders

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak

Scheprecht van een molenaar

04 juli 2014
Sylvia van Hunnik

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink