Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak

Gebetsgang von Emmerich nach Netterden (GLD)

07 maart 2015
Vereniging Leefbaarheid Netterden
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke
Galerij

H√łkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid