Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept Keuze van de redactie

Meer verhalen

Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

Elke 5 jaar bogenbouw Dodewaard

24 april 2015
Westereng Bogenbouw
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak

Slepen met Oud & Nieuw

11 mei 2014
Jette

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen

Ridder in de orde van de zachte G

05 februari 2015
Frédérique Donders