Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer

De kloot laten soezen

26 augustus 2014
Harrie Dinkelman

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont
Video

Bakerpraatjes, vroeger en nu

20 april 2015
Silvia de Haan
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits

Molukse nationale dag

18 juni 2014
Marsalina Patty