Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel
Video

Bokbierdag Zutphen

09 oktober 2014
Bram van der Velde

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland