Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen

Kraamvrouwenkost

13 maart 2015
Gerhard Kwak

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
VideoGalerij

Kersen op brandewijn

08 augustus 2014
Mevrouw van Beuzingen

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner
Video

De kluizenaar en de duvel

28 april 2015
Eric Borrias

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff

Gezegdes en het vroegere boerenleven in De Lebbenbrugge

11 januari 2016
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol