Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere
Galerij

H√łkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

Haantje Pik; Veluwse Palmpaashaasjes

24 maart 2016
Paul Hoftijzer
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
VideoGalerij

De Sint Maartenviering in Zaltbommel

07 november 2014
Henk Hermsen
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius