Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff

Sociëteit Apeldoorn

18 juni 2014
Gerard Schurink
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons

Bikkelspel

18 augustus 2015
Gerhard Kwak
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt

Robuust en elegant de botter

30 december 2015
Lotte van der Krogt