Henk Jansen is tot z'n 36e kok geweest en ging daarna in de zorg, op dit moment is hij hobbykok.
Bij Kulturhus De Borg in Babberich is eens in de 2 weken een project van Caleidoz....."samen eten" wat georganiseerd wordt door vrijwilligers.
De maximale bezetting is 30 personen er is sprake van een wachtlijst.
Henk werkt met ong.7 vrijwilligers, incl. de bediening. Ze gaan het 3e seizoen in en het einde is nog lang niet in zicht.
De prijs van een menu is 7 euro, inclusief een toetje.
Dit keer het volgende menu van Henk:
Salade met karnemelksaus (Achterhoeks gerecht)
Wat je nodig hebt:
400gr.vastkokende aardappels,
1 snufje nootmuskaat,
3 eieren,
125gr.grooktje spekblokjes,
1 el.bloem,250ml karnemelk,
1 zakje gem.sla,
1 pot jonge kapucijners,
1 komkommer,
1 bosje radijs,
1 rode ui,
olijfolie,
1 bakje tuinkers.
Aardappels:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook, schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in ong.
15 min.gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Breng op smaak met nootmuskaat.
Eieren:
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in ong. 8 min.hard, giet ze af en spoel ze koud, pel en snijd ze in partjes.
Karnemelksaus:
Verwarm een pan en bak de spekblokjes in ong 8 min.uit. Voeg de bloem toe en bak ong. 2 minuten mee. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng op smaak met n beetje versgemalen peper.
Salade:
Was en pluk de sla, giet de kapucijners af en spoel ze schoon. Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
Meng de sla, kapucijners, komkommer, radijsjes, uien en een scheutje oflijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Knip de tuinkers los.
Serveren:
Verdeel de aardappels over borden, verdeel de salade naast de aardappels, leg de eieren erop, lepel de saus er royaal overheen en strooi de tuinkers erover.