In 2016 wordt in het pinksterweekeinde, 15 en 16 mei, voor de tiende keer het Middeleeuws Festijn georganiseerd bij Kasteel de Kelder. Het Middeleeuws gevoel wordt bij ieder die aanwezig kan en wil zijn opgeroepen op dit festijn. Tijdens deze dagen worden er demonstraties gegeven door middel van een echte veldslag, waarbij een aanval op Kasteel De Kelder zal worden uitgevoerd zoals tijdens de Middeleeuwen regelmatig gebeurd zou kunnen zijn. Er is een handboogschietbaan en ook een baan voor kruisboogschieten. 

De Middeleeuwse leefwijze wordt u voorgeschoteld door verschillende Nederlands- en Duitstalige groepen Middeleeuwers. Tussendoor kunt u van dichtbij in het kampement bekijken hoe er in de middeleeuwen werd gebivakkeerd en geleefd door de oorlogshelden. Ook nu is er een “kidsbattle”: een veldslag tussen kinderen en “ridders” waarbij uiteraard de “ridders” het onderspit delven. Daarnaast kan men kennismaken met oude ambachten als leer bewerken, houtsnijden, tin gieten, het maken van historische schoenen en smeden. En er is een Middeleeuwse markt waarbij verkoop van allerlei speelgoed welke in de Middeleeuwen werd gebruikt. Een sprookjesverteller vermaakt de jongste met verhalen en sprookjes vertellingen.

De bekende valkenier Joanne van Zadelhoff geeft demonstraties met diverse soorten roofvogels van klein tot groot, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt om de vogels zelf op de hand te krijgen. Muzikaal wordt het geheel opgefleurd met live muziek door muziekgroep Krebbel waarbij gespeeld wordt op Middeleeuwse muziekinstrumenten en er is een poppenspeler actief.

Er wordt uiteraard ook voorzien in de mogelijkheid om een hapje te eten en iets te drinken.

Parkeren kan gratis vlakbij Kasteel De Kelder op een eigen groot parkeerterrein. Wilt u Kasteel De Kelder ook eens van binnen bekijken, ook dat kan, er worden op verschillende momenten rondleidingen gedaan in het kasteel zelf.

Openingstijden op beide dagen van 10.00 – 17.00 uur.

Categories:: Evenementen Pinksteren Doetinchem Mei

Meer verhalen

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef