Beschikbaar in de lente: het ei
Een Paasei is een versierd of chocolade ei dat van oudsher met Pasen wordt verstopt.
Eieren waren vroeger een van de weinige (verse) voedingsmiddelen die in de lente beschikbaar waren. Vanuit de Germaanse traditie werden eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in akkers begraven zodat deze akkers vruchtbaar zouden worden . Pasen is het feest van het nieuwe leven. Het ei en het kuikentje zijn daar de symbolen van.
Er is ook een christelijke traditie: bij de invoering van de vasten verbood de kerk om eieren te eten tussen Aswoensdag (de woensdag na carnaval) en Pasen. Deze eieren werden dan pas met Pasen opgegeten, waarbij de oudste eieren gebruikt werden om te versieren.
Chocolade eieren in diverse kleuren, smaken en uitvoeringen
Chocolaterie Hulshof uit Eibergen maakt al vele jaren paaseitjes en eieren in diverse kleuren, smaken en uitvoeringen. Alle producten worden op ambachtelijke wijze met passie vervaardigd van met zorg gekozen kwalitatief hoogwaardige grondstoffen.
Een willekeur aan (kleine) gevulde bonboneitjes in witte, melk of pure chocolade, effen of met strepen of gevlekt, alle met een eigen smaak. De smaken variëren van hazelnoot , koffie en champagne tot passievruchtenkaramel, hemel op aarde en natuurlijk mag advocaat niet ontbreken. Maar zeker ook niet te vergeten de rijkelijk versierde en goed gevulde dubbele paaseieren. Waar deze eieren vroeger werden verpakt in staniool en daarmee de prachtigste kleurcombinaties ontstonden, is er anno 2015 een duidelijke trend naar transparante verpakkingsmethodes waarbij het product direct kan worden aanschouwd.
Bekijk het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal