Bij slager Kwak aan het Weurden in Winterswijk werd op de eerste kerstdag volop gesmuld van een rollade. Dat was een traditie die, gezien het aantal rollades die hij verkocht, vast een veel voorkomend onderdeel van het kerstdiner in Winterswijk was. Er werden zoveel rollades met de hand geknoopt dat de vingers niet zelden kapot waren door het trekken aan het harde touw.
Toch was er een verschil met de rollades die naar de klanten gingen en de rollade die bij Kwak geserveerd werd. Naar de klanten gingen de meeste luxe producten. Geknoopt van de lende of zelfs met een vulling van varkenshaas (zie de foto). Klanten kregen alleen het allerbeste. Voor ons was een doorregen rollade goed genoeg. Gerold van het goedkoopste stuk klapstuk uit de flank van de koe. Die bracht het minste op. Het vlees is harder en veel vetter en had enkel uren nodig om gaar te worden. Toch vonden wij dat geen probleem. Door het lange garen was het vlees superzacht en bijzonder smakelijk.
Ons kerstdiner begon met een originele ossenstaartsoep. Gevolgd door de sappige en heerlijk gekruide rollade met appelmoes uit de weckfles, heerlijke gebakken aardappelen en als toetje hadden custardpudding met rozijnen.