Onze boom

Wij hebben een herinnering boom. Omdat wij zo ver weg wonen van de familie hebben zij ieder jaar iets opgestuurd voor de kinderen voor in de boom. Inmiddels zijn onze kinderen volwassen met een eigen boom en eigen kinderen, maar veel van de ornaments heb ik nog. Ook de White house van de president van de VS geeft ieder jaar een nieuwe Christmas ornament uit. Ik heb de eerste van de Obama family gekocht in Washington D.C. Mijn schoonmoeder maakte een ornament van Delfts Blauw voor onze drie kinderen. Maar ook als zij iets op school maakte werd het in de boom gehangen. In 2013 toen wij 40 jaar waren getrouwd, en hebben wij in de VS een special ornament laten maken. Als wij op vakantie zijn, kopen wij vaak op die plaats iets voor in de kerstboom. Onze boom is vol kleur en lichtjes met cadeaus eronder.

 

Kerstgroepen

Daarnaast heb ik een verzameling Kerstgroepen. Groot en Klein. Ik ben begonnen in 1980 toen mijn schoenmoeder ons een mooi beeldengroep gaf met Mary Joseph en de baby Jezus. Die is inmiddels uitgegroeid met de wijze manen, engelen en de herders, en dieren. De woonkamer staat vol. Ik heb ook een paar voor de kleinkinderen zodat ze ook mee kunnen spelen (als ze groter zijn) De dag na Sinterklaas wordt het buffet leeggemaakt en de foto's van de kleinkinderen opgeruimd en komen de kerststallen in de kamer. Ik heb ze ook een keer uitgeleend aan een kerstmarkt.

De meest bijzondere kerststal is uit Bethlehem, vorig jaar gekocht door mijn man. De muur midden in die kerststal staat symbool voor de afscheiding daar. Dit jaar heb ik een nieuwe gekocht waar de kerstgroep midden in een kerstboom staat. Voor mij gaan die twee samen. Zo hebben wij dat beleefd in de VS.

Categories:: Feestdagen Religie Kerstmis Ede Keuze van de redactie

Meer verhalen

Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

Ringsteken (rijden) in Loil

21 november 2014
Ap Dieker

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders
VideoGalerij

Kersen op brandewijn

08 augustus 2014
Mevrouw van Beuzingen
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen
Galerij

Lepeltje koningin Beatrix

05 februari 2015
Simone Cornelissen
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert