Onze boom

Wij hebben een herinnering boom. Omdat wij zo ver weg wonen van de familie hebben zij ieder jaar iets opgestuurd voor de kinderen voor in de boom. Inmiddels zijn onze kinderen volwassen met een eigen boom en eigen kinderen, maar veel van de ornaments heb ik nog. Ook de White house van de president van de VS geeft ieder jaar een nieuwe Christmas ornament uit. Ik heb de eerste van de Obama family gekocht in Washington D.C. Mijn schoonmoeder maakte een ornament van Delfts Blauw voor onze drie kinderen. Maar ook als zij iets op school maakte werd het in de boom gehangen. In 2013 toen wij 40 jaar waren getrouwd, en hebben wij in de VS een special ornament laten maken. Als wij op vakantie zijn, kopen wij vaak op die plaats iets voor in de kerstboom. Onze boom is vol kleur en lichtjes met cadeaus eronder.

 

Kerstgroepen

Daarnaast heb ik een verzameling Kerstgroepen. Groot en Klein. Ik ben begonnen in 1980 toen mijn schoenmoeder ons een mooi beeldengroep gaf met Mary Joseph en de baby Jezus. Die is inmiddels uitgegroeid met de wijze manen, engelen en de herders, en dieren. De woonkamer staat vol. Ik heb ook een paar voor de kleinkinderen zodat ze ook mee kunnen spelen (als ze groter zijn) De dag na Sinterklaas wordt het buffet leeggemaakt en de foto's van de kleinkinderen opgeruimd en komen de kerststallen in de kamer. Ik heb ze ook een keer uitgeleend aan een kerstmarkt.

De meest bijzondere kerststal is uit Bethlehem, vorig jaar gekocht door mijn man. De muur midden in die kerststal staat symbool voor de afscheiding daar. Dit jaar heb ik een nieuwe gekocht waar de kerstgroep midden in een kerstboom staat. Voor mij gaan die twee samen. Zo hebben wij dat beleefd in de VS.

Categories:: Feestdagen Religie Kerstmis Ede Keuze van de redactie

Meer verhalen

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Machinist stoomgemaal De Tuut

11 mei 2014
Wim Monnich
Video

Bokbierdag Zutphen

09 oktober 2014
Bram van der Velde

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen
VideoGalerij

De bouw van een midwinterhoorn

13 december 2014
Jan Beukhof

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet

Slepen met Oud & Nieuw

11 mei 2014
Jette

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis