Onze boom

Wij hebben een herinnering boom. Omdat wij zo ver weg wonen van de familie hebben zij ieder jaar iets opgestuurd voor de kinderen voor in de boom. Inmiddels zijn onze kinderen volwassen met een eigen boom en eigen kinderen, maar veel van de ornaments heb ik nog. Ook de White house van de president van de VS geeft ieder jaar een nieuwe Christmas ornament uit. Ik heb de eerste van de Obama family gekocht in Washington D.C. Mijn schoonmoeder maakte een ornament van Delfts Blauw voor onze drie kinderen. Maar ook als zij iets op school maakte werd het in de boom gehangen. In 2013 toen wij 40 jaar waren getrouwd, en hebben wij in de VS een special ornament laten maken. Als wij op vakantie zijn, kopen wij vaak op die plaats iets voor in de kerstboom. Onze boom is vol kleur en lichtjes met cadeaus eronder.

 

Kerstgroepen

Daarnaast heb ik een verzameling Kerstgroepen. Groot en Klein. Ik ben begonnen in 1980 toen mijn schoenmoeder ons een mooi beeldengroep gaf met Mary Joseph en de baby Jezus. Die is inmiddels uitgegroeid met de wijze manen, engelen en de herders, en dieren. De woonkamer staat vol. Ik heb ook een paar voor de kleinkinderen zodat ze ook mee kunnen spelen (als ze groter zijn) De dag na Sinterklaas wordt het buffet leeggemaakt en de foto's van de kleinkinderen opgeruimd en komen de kerststallen in de kamer. Ik heb ze ook een keer uitgeleend aan een kerstmarkt.

De meest bijzondere kerststal is uit Bethlehem, vorig jaar gekocht door mijn man. De muur midden in die kerststal staat symbool voor de afscheiding daar. Dit jaar heb ik een nieuwe gekocht waar de kerstgroep midden in een kerstboom staat. Voor mij gaan die twee samen. Zo hebben wij dat beleefd in de VS.

Categories:: Feestdagen Religie Kerstmis Ede Keuze van de redactie

Meer verhalen

Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Streekliedjes in dialect

09 mei 2014
Linda
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot