Onze boom

Wij hebben een herinnering boom. Omdat wij zo ver weg wonen van de familie hebben zij ieder jaar iets opgestuurd voor de kinderen voor in de boom. Inmiddels zijn onze kinderen volwassen met een eigen boom en eigen kinderen, maar veel van de ornaments heb ik nog. Ook de White house van de president van de VS geeft ieder jaar een nieuwe Christmas ornament uit. Ik heb de eerste van de Obama family gekocht in Washington D.C. Mijn schoonmoeder maakte een ornament van Delfts Blauw voor onze drie kinderen. Maar ook als zij iets op school maakte werd het in de boom gehangen. In 2013 toen wij 40 jaar waren getrouwd, en hebben wij in de VS een special ornament laten maken. Als wij op vakantie zijn, kopen wij vaak op die plaats iets voor in de kerstboom. Onze boom is vol kleur en lichtjes met cadeaus eronder.

 

Kerstgroepen

Daarnaast heb ik een verzameling Kerstgroepen. Groot en Klein. Ik ben begonnen in 1980 toen mijn schoenmoeder ons een mooi beeldengroep gaf met Mary Joseph en de baby Jezus. Die is inmiddels uitgegroeid met de wijze manen, engelen en de herders, en dieren. De woonkamer staat vol. Ik heb ook een paar voor de kleinkinderen zodat ze ook mee kunnen spelen (als ze groter zijn) De dag na Sinterklaas wordt het buffet leeggemaakt en de foto's van de kleinkinderen opgeruimd en komen de kerststallen in de kamer. Ik heb ze ook een keer uitgeleend aan een kerstmarkt.

De meest bijzondere kerststal is uit Bethlehem, vorig jaar gekocht door mijn man. De muur midden in die kerststal staat symbool voor de afscheiding daar. Dit jaar heb ik een nieuwe gekocht waar de kerstgroep midden in een kerstboom staat. Voor mij gaan die twee samen. Zo hebben wij dat beleefd in de VS.

Categories:: Feestdagen Religie Kerstmis Ede Keuze van de redactie

Meer verhalen

VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen
VideoGalerij

Elke 5 jaar bogenbouw Dodewaard

24 april 2015
Westereng Bogenbouw

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak

Stiefselavond

28 februari 2015
Gerry Klein Overmeen

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Video

Ada van Andelst

08 juni 2015
Eric Borrias

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak