Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

Het laatste stukje kerkenpad in Puiflijk

05 januari 2016
Jan Reijnen
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten