Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide
VideoGalerij

Het vertolken van oude zeemansliederen

26 november 2014
Harrie Biesterbos

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak

Naveltje bloot en andere geboortelikeuren

30 maart 2015
Willem Heuzinkveld
Galerij

Zondagse streekdracht Zelhem

11 augustus 2014
Gerrie Luesink en Jan Saalmink

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg

'Jenne met de benne' op kerstavond

22 november 2014
B. Kleijn Winkel
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Disse kant, een muzikale ode aan De Liemers

12 december 2014
Joop Boxstart
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge