Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans
Video

Meidenmarkt in Nunspeet

11 mei 2014
Jette

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg
Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

De jonkvrouw op de torentrans

27 maart 2016
Eric Borrias
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet
VideoGalerij

Mijn levende Sarahverhaal

27 mei 2014
magda