Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey