Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Robuust en elegant de botter

30 december 2015
Lotte van der Krogt

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Oranje Tompouce

16 juni 2014
bezoeker grand defilé

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma
Video

Tractorpulling Lochem

17 november 2014
Franco Vermij

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst