Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Corvee op vakantiepark Mooi Veluwe

16 januari 2015
Olga Verlegh
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers