Wij zijn een Apeldoornse carnavalsvereniging die al sinds 1968 bestaat! Onze hoofdactiviteit is natuurlijk het organiseren van alle carnavalsactiviteiten voor het carnavalsweekend .

Een sociale vereniging, niet alleen met carnaval

Al meer dan 40 jaar gaan wij elk jaar carnaval vieren met de Bewoners van het Verpleeghuis het Zonnehuis in Beekbergen, dit is een zeer waardevolle avond voor ons om deze mensen een avond vol plezier en lol te brengen, ook gaan we al vele jaren met hen mee als begeleider bij de rolstoelvierdaagse, doen we mee bij het Zonnehuis met NL Doet Dag en organiseren we samen met de vrijwilligers van het Zonnehuis 2x per een Bingo voor de bewoners . Sinds enkele jaren gaan we op de zaterdag voor het carnavalsweekend ook naar de Klup in Apeldoorn om met deze ook een leuke carnavalsmiddag te hebben. Je ziet dat het “sociale” zeer hoog bij onze vereniging in het vaandel staat!

 

Vlinderen

Jaren geleden bestonden er nog wel 12 carnavalsverenigingen in Apeldoorn, hiervan zijn er nu nog 4 overgebleven. In die jaren was ”Vlinderen” (het van de ene horecagelegenheid naar de andere gaan) heel gewoon en werd erg veel gedaan. Sedert een aantal jaren is dit verleden tijd. Toch willen wij met onze Hofhouding proberen die gewoonte weer op te pakken en organiseren in samenwerking met Rogier de Frankrijker van de “Reizende Barmannen” op 15 februari een vlindertocht in Apeldoorn. Op de dinsdag gaan we samen met c.s. ‘’t Sleutelveugeltjen (Stadsprins Apeldoorn) altijd Vlinderen in Arnhem en omgeving. We sluiten dit af met een stampottenbuffet.

 

Drukke dagen

Daarnaast doen mee aan de carnavalsoptocht in Klarenbeek, op de zaterdagavond hebben we onze eigen Hollandse avond in onze Residentie het Duivensportcentrum in Apeldoorn, op de zondag gaan we dus vlinderen in Apeldoorn, de maandag gaan we onze bevriende verenigingen in Loo (Duiven) en in Zevenaar bezoeken. We sluiten het carnavalsweekend af met het popverbranden.

Galerij
Categories:: Feestdagen Carnaval Apeldoorn Februari Keuze van de redactie

Meer verhalen

Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Mijn vriendin als Sarah

15 december 2014
Anita Berntsen
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere

De flatsen opruumn veur de voetbal

17 oktober 2015
Gerbert Abbink

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer