Wij zijn een Apeldoornse carnavalsvereniging die al sinds 1968 bestaat! Onze hoofdactiviteit is natuurlijk het organiseren van alle carnavalsactiviteiten voor het carnavalsweekend .

Een sociale vereniging, niet alleen met carnaval

Al meer dan 40 jaar gaan wij elk jaar carnaval vieren met de Bewoners van het Verpleeghuis het Zonnehuis in Beekbergen, dit is een zeer waardevolle avond voor ons om deze mensen een avond vol plezier en lol te brengen, ook gaan we al vele jaren met hen mee als begeleider bij de rolstoelvierdaagse, doen we mee bij het Zonnehuis met NL Doet Dag en organiseren we samen met de vrijwilligers van het Zonnehuis 2x per een Bingo voor de bewoners . Sinds enkele jaren gaan we op de zaterdag voor het carnavalsweekend ook naar de Klup in Apeldoorn om met deze ook een leuke carnavalsmiddag te hebben. Je ziet dat het “sociale” zeer hoog bij onze vereniging in het vaandel staat!

 

Vlinderen

Jaren geleden bestonden er nog wel 12 carnavalsverenigingen in Apeldoorn, hiervan zijn er nu nog 4 overgebleven. In die jaren was ”Vlinderen” (het van de ene horecagelegenheid naar de andere gaan) heel gewoon en werd erg veel gedaan. Sedert een aantal jaren is dit verleden tijd. Toch willen wij met onze Hofhouding proberen die gewoonte weer op te pakken en organiseren in samenwerking met Rogier de Frankrijker van de “Reizende Barmannen” op 15 februari een vlindertocht in Apeldoorn. Op de dinsdag gaan we samen met c.s. ‘’t Sleutelveugeltjen (Stadsprins Apeldoorn) altijd Vlinderen in Arnhem en omgeving. We sluiten dit af met een stampottenbuffet.

 

Drukke dagen

Daarnaast doen mee aan de carnavalsoptocht in Klarenbeek, op de zaterdagavond hebben we onze eigen Hollandse avond in onze Residentie het Duivensportcentrum in Apeldoorn, op de zondag gaan we dus vlinderen in Apeldoorn, de maandag gaan we onze bevriende verenigingen in Loo (Duiven) en in Zevenaar bezoeken. We sluiten het carnavalsweekend af met het popverbranden.

Galerij
Categories:: Feestdagen Carnaval Apeldoorn Februari Keuze van de redactie

Meer verhalen

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij
Video

Op jacht met Midland Hunt

01 februari 2016
Marc Mattijssen

Genoemd naar de patroonheilige van de kerk

17 maart 2015
A.Wijnhoud-Freriks
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

Mijn hondjes op de dierenbegraafplaats

15 april 2015
Diana Jansen

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine
Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry