Wij zijn een Apeldoornse carnavalsvereniging die al sinds 1968 bestaat! Onze hoofdactiviteit is natuurlijk het organiseren van alle carnavalsactiviteiten voor het carnavalsweekend .

Een sociale vereniging, niet alleen met carnaval

Al meer dan 40 jaar gaan wij elk jaar carnaval vieren met de Bewoners van het Verpleeghuis het Zonnehuis in Beekbergen, dit is een zeer waardevolle avond voor ons om deze mensen een avond vol plezier en lol te brengen, ook gaan we al vele jaren met hen mee als begeleider bij de rolstoelvierdaagse, doen we mee bij het Zonnehuis met NL Doet Dag en organiseren we samen met de vrijwilligers van het Zonnehuis 2x per een Bingo voor de bewoners . Sinds enkele jaren gaan we op de zaterdag voor het carnavalsweekend ook naar de Klup in Apeldoorn om met deze ook een leuke carnavalsmiddag te hebben. Je ziet dat het “sociale” zeer hoog bij onze vereniging in het vaandel staat!

 

Vlinderen

Jaren geleden bestonden er nog wel 12 carnavalsverenigingen in Apeldoorn, hiervan zijn er nu nog 4 overgebleven. In die jaren was ”Vlinderen” (het van de ene horecagelegenheid naar de andere gaan) heel gewoon en werd erg veel gedaan. Sedert een aantal jaren is dit verleden tijd. Toch willen wij met onze Hofhouding proberen die gewoonte weer op te pakken en organiseren in samenwerking met Rogier de Frankrijker van de “Reizende Barmannen” op 15 februari een vlindertocht in Apeldoorn. Op de dinsdag gaan we samen met c.s. ‘’t Sleutelveugeltjen (Stadsprins Apeldoorn) altijd Vlinderen in Arnhem en omgeving. We sluiten dit af met een stampottenbuffet.

 

Drukke dagen

Daarnaast doen mee aan de carnavalsoptocht in Klarenbeek, op de zaterdagavond hebben we onze eigen Hollandse avond in onze Residentie het Duivensportcentrum in Apeldoorn, op de zondag gaan we dus vlinderen in Apeldoorn, de maandag gaan we onze bevriende verenigingen in Loo (Duiven) en in Zevenaar bezoeken. We sluiten het carnavalsweekend af met het popverbranden.

Galerij
Categories:: Feestdagen Carnaval Apeldoorn Februari Keuze van de redactie

Meer verhalen

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Robuust en elegant de botter

30 december 2015
Lotte van der Krogt

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal
Video

De jonkvrouw op de torentrans

27 maart 2016
Eric Borrias

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling
Video

Ada van Andelst

08 juni 2015
Eric Borrias

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

Buurtgebruiken bij rouw en ziekte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp