Kasteel Doorwerth opent haar poorten. Wilt u gratis het kasteel bezoeken en daar ook nog eens verrast worden door de tradities en geschiedenis uit de streek? Kom dan op 27 februari naar de Gelredag. René Arendsen (van de Ridders van Gelre) doet de hele ochtend live-verslag op radio.

Maandag op tv, zaterdag op de Gelredag
De Gelredag van 27 februari is gekoppeld aan de uitzending van Een wagen vol verhalen van maandag 22 februari bij Omroep Gelderland. In de tv-uitzending kookt Angela Bakker haar familiegerecht Allebak. Elke verjaardag komt daar een pan op tafel met een gerecht dat bestaat uit ongeveer alles wat er in haar keukenkastje te vinden is. Benieuwd hoe het smaakt? Op de Gelredag kunt u het proeven.

Ook in de uitzending een verhaal over de radiokampweek in Laag Soeren. De zendamateurs nemen de apparatuur mee naar kasteel Doorwerth en gaan met het publiek op vossenjacht; op zoek naar zenders rondom het kasteel.

Kom samen breien
Dat breien niet oubollig maar juist hip is, is ook in de uitzending te zien. Daarom kan er in het kasteel gebreid worden met de dames uit de uitzending van afgelopen maandag en met Karla, de breister die een einde breide aan elke aflevering van de eerste 2 seizoenen van Een wagen vol verhalen. Neem eigen breiwerk mee. Samen breien is toch leuker!

Koffie, muziek en een speurtocht
Ritmiek Muziek uit Doorwerth zorgt voor de muzikale omlijsting. Zangeres Margje Vleck zingt de hele ochtend oude en nieuwe liedjes. Margje is zangdocent bij muziek- en dansschool Ritmiek Muziek uit Doorwerth.

Bij kasteelcafé de Zalmen kunt u genieten van een kopje koffie/thee en warm appelgebak voor een speciale Gelredag-prijs. Kinderen kunnen een speurtocht doen in het kasteel. In de Ridderzaal is het Middeleeuws vilten te zien, de keukenmeid vertelt over het leven in het kasteel en in de kelder kunt u appelsap, stoofpotjes en honinglollies proeven.
 

Een middeleeuws kasteel
Kasteel Doorwerth, in de uiterwaarden van de Rijn, werd in de 13e eeuw voor het eerst vermeld. Het begon met een woontoren. Door de eeuwen heen hebben diverse families het kasteel steeds maar weer uitgebreid.  In het kasteel is ook het Nederlands Jachtmuseum gehuisvest, waar u de geschiedenis van de Nederlandse jacht en bosbouw ziet. De wereld van de landschapsschilder bewondert u in Museum Veluwezoom in het kasteel.

Omroep Gelderland organiseert de Gelredag in samenwerking met Erfgoed Gelderland, Nederlands Openluchtmuseum, het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en & Geldersch Landschap en Kasteelen. Wekelijks is een historische locatie gratis toegankelijk voor het publiek.


Gelredag zaterdag 27 februari
tussen 10.00 en 13.00 gratis toegang
Kasteel Doorwerth,
Fonteinallee 2B, 6865 ND Doorwerth

Tag / Lijst: Gelredagen

Meer verhalen

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke
Galerij

Slachtvisite bij Erve Brooks

20 oktober 2014
Marsman
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst

Op de lat schrieven

27 mei 2015
Gerhard Kwak

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
Video

De verdwaalde schoolmeester

26 maart 2015
Eric Borrias
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën

Jaarmarkt Oldebroek

19 augustus 2014
Ep Boeve