Kasteel Doorwerth opent haar poorten. Wilt u gratis het kasteel bezoeken en daar ook nog eens verrast worden door de tradities en geschiedenis uit de streek? Kom dan op 27 februari naar de Gelredag. René Arendsen (van de Ridders van Gelre) doet de hele ochtend live-verslag op radio.

Maandag op tv, zaterdag op de Gelredag
De Gelredag van 27 februari is gekoppeld aan de uitzending van Een wagen vol verhalen van maandag 22 februari bij Omroep Gelderland. In de tv-uitzending kookt Angela Bakker haar familiegerecht Allebak. Elke verjaardag komt daar een pan op tafel met een gerecht dat bestaat uit ongeveer alles wat er in haar keukenkastje te vinden is. Benieuwd hoe het smaakt? Op de Gelredag kunt u het proeven.

Ook in de uitzending een verhaal over de radiokampweek in Laag Soeren. De zendamateurs nemen de apparatuur mee naar kasteel Doorwerth en gaan met het publiek op vossenjacht; op zoek naar zenders rondom het kasteel.

Kom samen breien
Dat breien niet oubollig maar juist hip is, is ook in de uitzending te zien. Daarom kan er in het kasteel gebreid worden met de dames uit de uitzending van afgelopen maandag en met Karla, de breister die een einde breide aan elke aflevering van de eerste 2 seizoenen van Een wagen vol verhalen. Neem eigen breiwerk mee. Samen breien is toch leuker!

Koffie, muziek en een speurtocht
Ritmiek Muziek uit Doorwerth zorgt voor de muzikale omlijsting. Zangeres Margje Vleck zingt de hele ochtend oude en nieuwe liedjes. Margje is zangdocent bij muziek- en dansschool Ritmiek Muziek uit Doorwerth.

Bij kasteelcafé de Zalmen kunt u genieten van een kopje koffie/thee en warm appelgebak voor een speciale Gelredag-prijs. Kinderen kunnen een speurtocht doen in het kasteel. In de Ridderzaal is het Middeleeuws vilten te zien, de keukenmeid vertelt over het leven in het kasteel en in de kelder kunt u appelsap, stoofpotjes en honinglollies proeven.
 

Een middeleeuws kasteel
Kasteel Doorwerth, in de uiterwaarden van de Rijn, werd in de 13e eeuw voor het eerst vermeld. Het begon met een woontoren. Door de eeuwen heen hebben diverse families het kasteel steeds maar weer uitgebreid.  In het kasteel is ook het Nederlands Jachtmuseum gehuisvest, waar u de geschiedenis van de Nederlandse jacht en bosbouw ziet. De wereld van de landschapsschilder bewondert u in Museum Veluwezoom in het kasteel.

Omroep Gelderland organiseert de Gelredag in samenwerking met Erfgoed Gelderland, Nederlands Openluchtmuseum, het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en & Geldersch Landschap en Kasteelen. Wekelijks is een historische locatie gratis toegankelijk voor het publiek.


Gelredag zaterdag 27 februari
tussen 10.00 en 13.00 gratis toegang
Kasteel Doorwerth,
Fonteinallee 2B, 6865 ND Doorwerth

Tag / Lijst: Gelredagen

Meer verhalen

VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw

Verjaardagsboeket

05 februari 2015
Tariel Gwedelidze

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp