Kasteel Doornenburg is op 19 maart het decor van de Gelredag. En dat betekent: gratis toegang en tal van activiteiten om de tradities en geschiedenis van de streek te beleven. Maar dat niet alleen! Op deze dag wordt ook de allerlaatste uitzending van 'Een wagen vol verhalen' opgenomen, het programma van Omroep Gelderland over Gelderse tradities.

Aan de tv-serie van Een wagen vol verhalen komt na drie seizoenen en 37 afleveringen een einde. Verhalenvertellers Gery Groot Zwaaftink en Eric Borrias vertelden twee seizoenen lang op tv de spannendste sagen en legenden. Op deze Gelredag vertellen ze nog één keer samen de mooiste verhalen. De stadsomroepers die in dit derde seizoen wekelijks de tv uitzending aanriepen en afkondigden zijn alle drie vertegenwoordigd op deze dag.

Heidevolk zingt Gelders Volkslied

Het Heidevolk zingt speciaal voor de opnames van de laatste uitzending van Een wagen vol verhalen hun versie van het Gelders Volkslied. Bezoekers van de Gelredag kunnen ook genieten van andere nummers van deze Nederlandstalige folk-/Vikingmetalband.

Verder kan je op deze dag koekslaan, boogschieten en heggen vlechten. Liefhebbers krijgen paasgerechten voorgeschoteld. De riddergroep The Knights of the Four Quarters is aanwezig en de Middeleeuwse ambachtengroep Leder en Draet laat de bezoekers kennis maken met leerbewerking, uniek in Nederland. Daarnaast laten ze de fijne kneepjes zien van Middeleeuws handwerk. Op het binnenplein zijn een mandenvlechter en een roker actief. In de rookton wordt zalm, paling en ander vlees gerookt.

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is op 19 maart tussen 10.00 en 15.00 uur gratis toegankelijk. Het middeleeuwse kasteel is vooral bekend van de televisieserie Floris. Deze tv serie uit de jaren '60 werd voor een groot deel op het kasteel opgenomen.

De Gelredagen

Omroep Gelderland organiseert de Gelredagen in samenwerking met Erfgoed Gelderland, Nederlands Openluchtmuseum en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. Wekelijks is een historische locatie gratis toegankelijk voor het publiek. De Gelredagen zijn onderdeel van Een wagen vol verhalen.

Omroep Gelderland doet de hele ochtend live-verslag op radio. De tv-uitzending die tijdens deze Gelredag wordt opgenomen is op Tweede Paasdag te zien op tv.

Gelredag zaterdag 19 maart
tussen 10.00 en 15.00 gratis toegang

Kasteel Doornenburg,
Kerkstraat 27 Doornenburg

Categories:: Gelredagen Redactioneel

Meer verhalen

Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen
Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Salueer niet meer, of toch nog ?

08 maart 2016
Ed van Seters
Video

Bokbierdag Zutphen

09 oktober 2014
Bram van der Velde