Al vanaf het begin van Normaal vond ik de platen al leuk, veel geluisterd bij oma en opa via de geheime zenders. In 1980 kwam Normaal optreden in het Stadspark in Veenendaal, daar woonde ik vlakbij, maar......ik mocht daar niet naar toe van mijn ouders, ze vonden mij nog te jong (13) gezien de reputatie die Normaal destijds had. Ik heb het optreden op het balkon van onze flat kunnen volgen qua geluid. Sinds 2 jaar heb ik een CD waarop een registratie van dit optreden staat, geweldig toch?!

Pas in juni 1983 mocht ik voor het eerst naar Normaal. Dat was in de (inmiddels verdwenen) Stokvishal in Arnhem. Door mijn vader op station Veenendaal-De Klomp gezet voor de trein naar Arnhem. Daar werd ik opgewacht door klasgenoten van de MEAO in Oosterbeek en samen liepen we naar de Stokvishal en daar beleefde ik mijn eerste live-optreden van Normaal (De Boer is Troef veldtocht), wat een geweldige belevenis! Na het optreden moest ik hard lopen om de laatste trein naar Veenendaal-De Klomp te halen, wat ook lukte. Toen pas had ik in gaten dat ik enorm stonk naar bier en zweet en vandaar dat de overige treinreizigers mij nogal aanstaarden.....

Bijkomen na een optreden
In juli 1983 ben ik in Blokzijl naar mijn 2e optreden van Normaal geweest en voor dit optreden ben ik op de foto gezet in de outfit waar in ik 's avonds naar Blokzijl zou gaan (zie foto). In de jaren daarna ben ik vele malen naar optredens van Normaal geweest met "vaste" plaatsen als Scherpenzeel (Gld.), Toldiek, Lochem, Steenwijkerwold, Nijeveen en vele andere plaatsen in Nederland. Dit afscheidsjaar ben ik zoveel als het kan geweest bij de optredens van Normaal. Wat zal ik deze optredens missen, ook al ben ik bijna 50 jaar. Inmiddels is mijn conditie behoorlijk achteruit gegaan en moet ik na een optreden behoorlijk bijkomen, want stilstaan bij een optreden kan ik nog steeds niet. Ik begeef mij nog regelmatig voorin de deinende massa, totdat ik het niet meer volhoud. Afgelopen week ben ik nog in Leek geweest in het Sportcentrum aldaar. Wat een hitte in die hal, aan het eind van het optreden was ik helemaal lamgeslagen door de hitte en de mensenmassa.

De circel is rond
Nu alleen nog naar Arnhem en dan is het over en uit.....helaas! En eigenlijk is de spreekwoordelijke cirkel rond, want ik begon in Arnhem met het bezoeken van de optredens en ik sluit het ook af in Arnhem en ook nu ga ik met de trein naar Arnhem......Voor mij waren dit 32 fantastische jaren en wat zal ik het gaan missen!

Categories:: Muziek Normaal Arnhem

Meer verhalen

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën

Veilig Carbidschieten

13 december 2014
Theo de Klein

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert

Sociëteit de Vriendschap

04 juli 2015
Ed de Haas

Op naar Spanje, met Normaal op de achtergrond!

03 december 2015
Michelle van Assen

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid