Al vanaf het begin van Normaal vond ik de platen al leuk, veel geluisterd bij oma en opa via de geheime zenders. In 1980 kwam Normaal optreden in het Stadspark in Veenendaal, daar woonde ik vlakbij, maar......ik mocht daar niet naar toe van mijn ouders, ze vonden mij nog te jong (13) gezien de reputatie die Normaal destijds had. Ik heb het optreden op het balkon van onze flat kunnen volgen qua geluid. Sinds 2 jaar heb ik een CD waarop een registratie van dit optreden staat, geweldig toch?!

Pas in juni 1983 mocht ik voor het eerst naar Normaal. Dat was in de (inmiddels verdwenen) Stokvishal in Arnhem. Door mijn vader op station Veenendaal-De Klomp gezet voor de trein naar Arnhem. Daar werd ik opgewacht door klasgenoten van de MEAO in Oosterbeek en samen liepen we naar de Stokvishal en daar beleefde ik mijn eerste live-optreden van Normaal (De Boer is Troef veldtocht), wat een geweldige belevenis! Na het optreden moest ik hard lopen om de laatste trein naar Veenendaal-De Klomp te halen, wat ook lukte. Toen pas had ik in gaten dat ik enorm stonk naar bier en zweet en vandaar dat de overige treinreizigers mij nogal aanstaarden.....

Bijkomen na een optreden
In juli 1983 ben ik in Blokzijl naar mijn 2e optreden van Normaal geweest en voor dit optreden ben ik op de foto gezet in de outfit waar in ik 's avonds naar Blokzijl zou gaan (zie foto). In de jaren daarna ben ik vele malen naar optredens van Normaal geweest met "vaste" plaatsen als Scherpenzeel (Gld.), Toldiek, Lochem, Steenwijkerwold, Nijeveen en vele andere plaatsen in Nederland. Dit afscheidsjaar ben ik zoveel als het kan geweest bij de optredens van Normaal. Wat zal ik deze optredens missen, ook al ben ik bijna 50 jaar. Inmiddels is mijn conditie behoorlijk achteruit gegaan en moet ik na een optreden behoorlijk bijkomen, want stilstaan bij een optreden kan ik nog steeds niet. Ik begeef mij nog regelmatig voorin de deinende massa, totdat ik het niet meer volhoud. Afgelopen week ben ik nog in Leek geweest in het Sportcentrum aldaar. Wat een hitte in die hal, aan het eind van het optreden was ik helemaal lamgeslagen door de hitte en de mensenmassa.

De circel is rond
Nu alleen nog naar Arnhem en dan is het over en uit.....helaas! En eigenlijk is de spreekwoordelijke cirkel rond, want ik begon in Arnhem met het bezoeken van de optredens en ik sluit het ook af in Arnhem en ook nu ga ik met de trein naar Arnhem......Voor mij waren dit 32 fantastische jaren en wat zal ik het gaan missen!

Categories:: Muziek Normaal Arnhem

Meer verhalen

Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos
Video

De touwslager

09 juni 2015
Dick Jagtenberg

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Naveltje bloot en andere geboortelikeuren

30 maart 2015
Willem Heuzinkveld

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg

Een verzetskruis ontvangen

09 juni 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling

Op de lat schrieven

27 mei 2015
Gerhard Kwak

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers

Vruchten plukken en rapen

20 augustus 2014
Bets Reijnen van Zwam
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders

De kloot laten soezen

26 augustus 2014
Harrie Dinkelman

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef