Al vanaf het begin van Normaal vond ik de platen al leuk, veel geluisterd bij oma en opa via de geheime zenders. In 1980 kwam Normaal optreden in het Stadspark in Veenendaal, daar woonde ik vlakbij, maar......ik mocht daar niet naar toe van mijn ouders, ze vonden mij nog te jong (13) gezien de reputatie die Normaal destijds had. Ik heb het optreden op het balkon van onze flat kunnen volgen qua geluid. Sinds 2 jaar heb ik een CD waarop een registratie van dit optreden staat, geweldig toch?!

Pas in juni 1983 mocht ik voor het eerst naar Normaal. Dat was in de (inmiddels verdwenen) Stokvishal in Arnhem. Door mijn vader op station Veenendaal-De Klomp gezet voor de trein naar Arnhem. Daar werd ik opgewacht door klasgenoten van de MEAO in Oosterbeek en samen liepen we naar de Stokvishal en daar beleefde ik mijn eerste live-optreden van Normaal (De Boer is Troef veldtocht), wat een geweldige belevenis! Na het optreden moest ik hard lopen om de laatste trein naar Veenendaal-De Klomp te halen, wat ook lukte. Toen pas had ik in gaten dat ik enorm stonk naar bier en zweet en vandaar dat de overige treinreizigers mij nogal aanstaarden.....

Bijkomen na een optreden
In juli 1983 ben ik in Blokzijl naar mijn 2e optreden van Normaal geweest en voor dit optreden ben ik op de foto gezet in de outfit waar in ik 's avonds naar Blokzijl zou gaan (zie foto). In de jaren daarna ben ik vele malen naar optredens van Normaal geweest met "vaste" plaatsen als Scherpenzeel (Gld.), Toldiek, Lochem, Steenwijkerwold, Nijeveen en vele andere plaatsen in Nederland. Dit afscheidsjaar ben ik zoveel als het kan geweest bij de optredens van Normaal. Wat zal ik deze optredens missen, ook al ben ik bijna 50 jaar. Inmiddels is mijn conditie behoorlijk achteruit gegaan en moet ik na een optreden behoorlijk bijkomen, want stilstaan bij een optreden kan ik nog steeds niet. Ik begeef mij nog regelmatig voorin de deinende massa, totdat ik het niet meer volhoud. Afgelopen week ben ik nog in Leek geweest in het Sportcentrum aldaar. Wat een hitte in die hal, aan het eind van het optreden was ik helemaal lamgeslagen door de hitte en de mensenmassa.

De circel is rond
Nu alleen nog naar Arnhem en dan is het over en uit.....helaas! En eigenlijk is de spreekwoordelijke cirkel rond, want ik begon in Arnhem met het bezoeken van de optredens en ik sluit het ook af in Arnhem en ook nu ga ik met de trein naar Arnhem......Voor mij waren dit 32 fantastische jaren en wat zal ik het gaan missen!

Categories:: Muziek Normaal Arnhem

Meer verhalen

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Biest

12 september 2014
A. Klaassen

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen
Galerij

Reuzel met kaantjes

06 februari 2015
Gerhard Kwak