Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks
Galerij

Mijn vriendin als Sarah

15 december 2014
Anita Berntsen
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten
Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal