Al weer heel wat jaren geleden had ik weekenddienst als tandarts in Wehl. Voornamelijk voor pijnklachten die niet langer kunnen wachten. Mijn vrouw nam de telefoon aan en zei dat er iemand belde omdat die een voortand kwijt was maar geen pijn had. Ik zei dat dat wel tot de volgende dag kon wachten. Waarop zij zei dat het dringend was en als ik wist wie zij aan de telefoon had, dat ik dan wellicht gelijk wilde helpen. Bennie Jolink had een afgebroken voortand en kon daardoor moeilijk zingen en zag er niet uit vlak voor een optreden. Het was een lastige klus om er tijdelijk iets stevigs op te maken en dat duurde drie kwartier. Tijdens de behandeling hebben we veel kunnen praten omdat ik vaak buiten de mond bezig was.

Het ging natuurlijk over Normaal, over muziek en mijn jukeboxen-  en grote singlecollectie. Een Normaal “Anhanger” en een muziekliefhebber vonden elkaar. Toen het klaar was vroeg Bennie mij wat het kostte. Moeilijk in te schatten voor iets tijdelijks, dus stelde ik voor dat hij met een paar T-shirts kon betalen. Helaas was ik niet thuis, toen hij een week later persoonlijk een paar hele bijzondere langs kwam brengen. Op het eerste concert hierna stond ik zoals gebruikelijk vooraan. Toen Bennie en ik oogcontact hadden wees hij al zingend even op zijn voortand en gaf een vette knipoog. Het afgebeelde T-shirt heeft lang in de wachtkamer gehangen en er is door bewonderaars  en verzamelaars veel belangstelling voor geweest. Uiteraard een onbetaalbaar T-shirt. Ik maak als tandarts in Wehl nog steeds vele "Høkbestendige Gebitjens" !

Anhangers & høkers

Op donderdag 17 december is dit verhaal samen met de verhalen van andere anhangers te zien bij Omroep Gelderland. Vanaf 18.20, elk uur herhaling.

Categories:: Normaal Muziek Wehl

Meer verhalen

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond

Blote benen met Pasen

08 maart 2015
Gerry
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf

Genoemd naar de patroonheilige van de kerk

17 maart 2015
A.Wijnhoud-Freriks

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele
Galerij

Mijn vriendin als Sarah

15 december 2014
Anita Berntsen
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter