Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak