Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak

Riest met krent'n, botterjus en eier

08 april 2015
Van Beek- Van Brummen

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Buurtgebruiken bij rouw en ziekte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
GalerijVideo

Kinderdorp Haalderen

27 mei 2015
Robbert Weideveld
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel