Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit

De kloot laten soezen

26 augustus 2014
Harrie Dinkelman

Sociëteit Apeldoorn

18 juni 2014
Gerard Schurink
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn