Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk
Galerij

Zilveren bijltje om schip te water te laten

24 februari 2015
Carla Dubbink

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink