Elke zomer was het weer zover, terwijl mama en een beetje papa de auto inpakte, wachtten wij geduldig tot we eindelijk in mochten stappen. Ik zeg geduldig, maar m'n moeder dacht daar toen d'r tijd heel anders over, rouwdouwers waren we. We konden niet wachten om in de auto te stappen en aan de reis van 1400 kilometer te beginnen richting de Spaanse kust! En wat voor een muziek luister je 1400 kilometer lang? NORMAAL natuurlijk.. Ik zal het nooit vergeten, m'n vader had een cd wisselaar die in de kattenbak bevestigd zat en waar maar liefst 6 cd's in konden! Kijk nu zet je 1000 liedjes op een USB stick en stopt deze in de radio, maar toen de tijd was zo'n cd wisselaar echt high-tech.

Maar goed, in de auto onderweg naar Spanje met Normaal die door de speakers klonk waar m'n broer dan op de achterbank Bennie na stond te doen en ik er vrolijk bij ging staan. Van Oerend Hard tot Dun Op D'n Mest tot Deurdonderen, we zongen ze allemaal mee. Zo goed als we konden want in ieder geval, want ik praat over zo'n 20 jaar geleden toen ik de leeftijd van 4 had dus nog niet alles goed uit kon spreken.

Het is er bij ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten en na zo'n 8 jaar lang dezelfde reis te hebben gemaakt, moet ik bekennen dat ik toch bijna alle liedjes van Normaal ken en mee kan zingen. Heel even vond ik ze niet leuk, maar dat had meer met m'n leeftijd te maken en het feit dat ik overal tegen aan schopte. Tot ik 6 jaar geleden op een zondag een kijkje ging nemen op de Zwarte Cross waar m'n vader het hele weekend al verbleef. Om 12 uur zou Normaal optreden op het hoofdpodium. Dat wilde ik natuurlijk wel zien, en daar stond ik dan samen met m'n vader en vele anderen. Het moment dat de haan begon en ik kippenvel had van m'n tenen tot m'n kruin, wist ik weer precies waarom ik die muziek zo mooi vond! Het jaar daarop verbleef ook ik het hele weekend op de Zwarte Cross en was ik elk jaar te vinden bij het koffieconcert in Toldijk. Uiteraard samen met mijn vader.

Graag zou ik samen met mijn vader afscheid willen nemen van de band waar zowel m'n vader als ik mee ben opgegroeid. Nog één keer samen høken, brekk'n en ongaon..

Categories:: Normaal Muziek

Meer verhalen

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn
Video

Tractorpulling Lochem

17 november 2014
Franco Vermij

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud
Video

Halloween, hier moet je bij zijn !

29 oktober 2015
Roor de Gans

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed
GalerijVideo

Kinderdorp Haalderen

27 mei 2015
Robbert Weideveld
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen

Machinist stoomgemaal De Tuut

11 mei 2014
Wim Monnich