Hoefijzerwerpen, luisteren naar de liedjes van Jan van Riemsdijk en roggestoete proeven. Gebruiken, gerechten en de muziek van de Noord-Veluwe die op maandag in Een wagen vol verhalen te zien zijn, kunt u op zaterdag beleven in museumboerderij de Bovenstreek in Oldebroek. Van 10.00 tot 13.00 uur kan het publiek gratis naar binnen om kennis te maken met de geschiedenis en de tradities uit de streek. De bijenvereniging Wezep demonstreert het imkerswerk, u kunt onze stadsomroeper ontmoeten en de museumboerderij organiseert speciaal voor deze dag een speurtocht met ludieke vragen, de mensen die de vragen goed beantwoorden mogen meedoen met het dartspel waarmee ze kans maken op een gratis jaarkaart van het museum. 

Ridders vol verhalen

De dag bij de Bovenstreek in Oldebroek is de eerste Gelredag die gekoppeld is aan de uitzending van Een wagen vol verhalen. Afgelopen najaar stonden de dagen in het teken van de uitzendingen van de Ridders van Gelre. De 16 Gelredagen in het najaar werden door ruim 6000 mensen bezocht. De Gelredagen van januari t/m maart worden gehouden op historische locaties in de streek waar de wagen die week rijdt. Doel is om zoveel mogelijk inwoners van Gelderland en daarbuiten te laten kennismaken met de rijke Gelderse geschiedenis en de tradities. Een combinatie dus van de Ridders van Gelre en Een wagen vol verhalen.

Gelredag op radio

René Arendsen van het programma Ridders van Gelre doet van 8.45 uur tot 13.00 uur verslag op radio bij Omroep Gelderland.

Hoefijzerwerpen, de stadsomroeper, muziek en Roggestoete

Op 4 januari is bij Omroep Gelderland te zien dat Een wagen vol verhalen door de Noord Veluwe rijdt. Bij de halte op landgoed Vollenhof in Wezep zingen de Cannenburgher boerendansers een lied van Jan van Riemsdijk. Op de zaterdag laten ze een uitgebreider repertoire horen in museumboerderij De Bovenstreek in Oldebroek. Stadsomroeper Piet Schuijn uit Hattem is één van de vaste gezichten in de nieuwe serie op tv, hij komt ook naar Oldebroek. Presentatrice Renate Schutte probeert in de uitzending het hoefijzerwerpen, u kunt het op zaterdag bij de Bovenstreek zelf proberen. En de roggestoete die u maandag op tv ziet kunt u op zaterdag zelf proeven.  

 Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’
 Bovenstraatweg 10A
 8096 PE OldebroekCategories:: Redactioneel Gelredagen Veluwe

Meer verhalen

Molukse nationale dag

18 juni 2014
Marsalina Patty

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer
Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers

Lammetjesdag en schaapsscheerdersfeest

28 december 2015
Geesje Eleveld

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud

Genoemd naar de patroonheilige van de kerk

17 maart 2015
A.Wijnhoud-Freriks