Hoefijzerwerpen, luisteren naar de liedjes van Jan van Riemsdijk en roggestoete proeven. Gebruiken, gerechten en de muziek van de Noord-Veluwe die op maandag in Een wagen vol verhalen te zien zijn, kunt u op zaterdag beleven in museumboerderij de Bovenstreek in Oldebroek. Van 10.00 tot 13.00 uur kan het publiek gratis naar binnen om kennis te maken met de geschiedenis en de tradities uit de streek. De bijenvereniging Wezep demonstreert het imkerswerk, u kunt onze stadsomroeper ontmoeten en de museumboerderij organiseert speciaal voor deze dag een speurtocht met ludieke vragen, de mensen die de vragen goed beantwoorden mogen meedoen met het dartspel waarmee ze kans maken op een gratis jaarkaart van het museum. 

Ridders vol verhalen

De dag bij de Bovenstreek in Oldebroek is de eerste Gelredag die gekoppeld is aan de uitzending van Een wagen vol verhalen. Afgelopen najaar stonden de dagen in het teken van de uitzendingen van de Ridders van Gelre. De 16 Gelredagen in het najaar werden door ruim 6000 mensen bezocht. De Gelredagen van januari t/m maart worden gehouden op historische locaties in de streek waar de wagen die week rijdt. Doel is om zoveel mogelijk inwoners van Gelderland en daarbuiten te laten kennismaken met de rijke Gelderse geschiedenis en de tradities. Een combinatie dus van de Ridders van Gelre en Een wagen vol verhalen.

Gelredag op radio

René Arendsen van het programma Ridders van Gelre doet van 8.45 uur tot 13.00 uur verslag op radio bij Omroep Gelderland.

Hoefijzerwerpen, de stadsomroeper, muziek en Roggestoete

Op 4 januari is bij Omroep Gelderland te zien dat Een wagen vol verhalen door de Noord Veluwe rijdt. Bij de halte op landgoed Vollenhof in Wezep zingen de Cannenburgher boerendansers een lied van Jan van Riemsdijk. Op de zaterdag laten ze een uitgebreider repertoire horen in museumboerderij De Bovenstreek in Oldebroek. Stadsomroeper Piet Schuijn uit Hattem is één van de vaste gezichten in de nieuwe serie op tv, hij komt ook naar Oldebroek. Presentatrice Renate Schutte probeert in de uitzending het hoefijzerwerpen, u kunt het op zaterdag bij de Bovenstreek zelf proberen. En de roggestoete die u maandag op tv ziet kunt u op zaterdag zelf proeven.  

 Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’
 Bovenstraatweg 10A
 8096 PE OldebroekCategories:: Redactioneel Gelredagen Veluwe

Meer verhalen

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Een  Botter vol verhalen….

26 januari 2016
Rob Spierenburg
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters

Ridder in de orde van de zachte G

05 februari 2015
Frédérique Donders
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Video

Bakerpraatjes, vroeger en nu

20 april 2015
Silvia de Haan