Hoefijzerwerpen, luisteren naar de liedjes van Jan van Riemsdijk en roggestoete proeven. Gebruiken, gerechten en de muziek van de Noord-Veluwe die op maandag in Een wagen vol verhalen te zien zijn, kunt u op zaterdag beleven in museumboerderij de Bovenstreek in Oldebroek. Van 10.00 tot 13.00 uur kan het publiek gratis naar binnen om kennis te maken met de geschiedenis en de tradities uit de streek. De bijenvereniging Wezep demonstreert het imkerswerk, u kunt onze stadsomroeper ontmoeten en de museumboerderij organiseert speciaal voor deze dag een speurtocht met ludieke vragen, de mensen die de vragen goed beantwoorden mogen meedoen met het dartspel waarmee ze kans maken op een gratis jaarkaart van het museum. 

Ridders vol verhalen

De dag bij de Bovenstreek in Oldebroek is de eerste Gelredag die gekoppeld is aan de uitzending van Een wagen vol verhalen. Afgelopen najaar stonden de dagen in het teken van de uitzendingen van de Ridders van Gelre. De 16 Gelredagen in het najaar werden door ruim 6000 mensen bezocht. De Gelredagen van januari t/m maart worden gehouden op historische locaties in de streek waar de wagen die week rijdt. Doel is om zoveel mogelijk inwoners van Gelderland en daarbuiten te laten kennismaken met de rijke Gelderse geschiedenis en de tradities. Een combinatie dus van de Ridders van Gelre en Een wagen vol verhalen.

Gelredag op radio

René Arendsen van het programma Ridders van Gelre doet van 8.45 uur tot 13.00 uur verslag op radio bij Omroep Gelderland.

Hoefijzerwerpen, de stadsomroeper, muziek en Roggestoete

Op 4 januari is bij Omroep Gelderland te zien dat Een wagen vol verhalen door de Noord Veluwe rijdt. Bij de halte op landgoed Vollenhof in Wezep zingen de Cannenburgher boerendansers een lied van Jan van Riemsdijk. Op de zaterdag laten ze een uitgebreider repertoire horen in museumboerderij De Bovenstreek in Oldebroek. Stadsomroeper Piet Schuijn uit Hattem is één van de vaste gezichten in de nieuwe serie op tv, hij komt ook naar Oldebroek. Presentatrice Renate Schutte probeert in de uitzending het hoefijzerwerpen, u kunt het op zaterdag bij de Bovenstreek zelf proberen. En de roggestoete die u maandag op tv ziet kunt u op zaterdag zelf proeven.  

 Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’
 Bovenstraatweg 10A
 8096 PE OldebroekCategories:: Redactioneel Gelredagen Veluwe

Meer verhalen

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie
Video

Een bruidskoe van mijn oudste zus

23 juni 2014
Anton Koster
GalerijVideo

Dansgarde ouderwets!?

01 april 2015
Dansgarde C.V. De Deurzakkers
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Gooien met bier, water en zand

01 december 2015
Ine Pennink

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek