Een wagen vol verhalen parkeert 18 januari in Rossum bij Zaltbommel. Presentator Renate Schutte gaat het water op om met riviervisser Henk Biesters op de oude manier snoekbaars boven water te krijgen. Met een bootje de Waal over en dan de netten uit. Voor meer informatie over riviervissen kunt u terecht bij het plaatselijke Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden.

In het Betuwse Opijnen werd vroeger flink gebeugeld, ook op zondagen en dat kon de kerkgang wel eens in de weg zitten. De burgemeester vermaande de plaatselijke horeca en langzaamaan stierf de sport ter plekke uit. Op basisschool De Rietschoof probeert Een wagen vol verhalen met hulp van de Nederlandse Beugelbond het beugelen nieuw leven in te blazen door de jonge leerlingen enthousiast te maken.

Veel kerstsfeer in Ammerzoden

Renate duikt ook in de muziekgeschiedenis en leert meer over de Kerstnachtmuziek in Ammerzoden. De Fanfare St. Caecilia zorgt daar al sinds 1917 voor een heel sfeervolle kerstnacht in de wijde regio. Driekske van Wordragen is de initiatiefnemer van deze sfeervolle traditie, die hij begon om te gedenken dat Nederland ongeschonden de Eerste Wereldoorlog doorstond. De bekende Ammerzooier was dienstplichtig militair in die jaren en de dreiging van de oorlog maakte grote indruk. Eén van de zonen van Driekske vertelt het verhaal op de wagen.

Driekske van Wordragen

Bommels bier en folkrock

Brouwer Sil Stranders-Geluk blies de Bommelse biertraditie weer nieuw leven in. Na meer dan 60 jaar brouwt hij weer bier uit Zaltbommel. Renate ontvangt hem met open armen, de zon schijnt en dan gaat een slokje bier er wel in. Muzikale gast is de folkrock-band Pyrolysis, de jonge muzikanten bezingen hun liefde voor hun woon- en geboorteplaats Zaltbommel. Speciaal voor Een wagen vol verhalen componeerden zij het Engelstalige lied 'Between the rivers'. Ook mooie klanken hoort Renate bij een kort bezoek aan diezelfde stad, het bijzondere carillon in de toren van de Gasthuistkapel slaagt er steeds in om passanten te bekoren. 

Verlichtings-spektakel in Aalst

In Aalst bestaat al sinds de jaren '70 een evenement dat is voortgekomen uit het vroegere corso. Het plaatsje staat bekend om de zogeheten 'Verlichtingsdagen' in het derde weekend van september. Alle inwoners van Aalst spannen zich dan in om hun straat aan te kleden met lichtjes en lampen en 's avonds is het een prachtig spektakel dat veel publiek trekt. Auto's rijden stapvoets door de prachtig verlichte straatjes, die ieder een eigen thema hebben. Organisator is Oranjevereniging Trouw aan Oranje, voorzitter Alfred Sprong komt op bezoek en schijnt Renate bij in de wagen. 

Maandag 18 januari , vanaf 18.20 uur, elk uur herhaling op tv bij Omroep Gelderland.

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert
Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik