De gedichten uit de tweede serie van Een wagen vol verhalen zijn nu niet alleen meer op deze site terug te lezen, maar ook tijdens het doen van een grote of kleine boodschap. In Gelderland waren nog 21 stations zonder toilet. Sinds veel treinen zonder wc rondrijden, is dat extra lastig voor passagiers met een kleine blaas. Daarom besloot de provincie al jaren geleden dat er meer stationstoiletten moeten komen.

En wat is nu mooier dan een gedicht op de deur? Om je te laten inspireren om nog verder te reizen door de mooie provincie Gelderland? Ontwerpbureau Het Lab in Arnhem ontdekte de verhalen van Willem Gunneman op de site van Een wagen vol verhalen en stelde de provincie voor om die te gebruiken ter opfleuring van de stations.

Gedeputeerde Conny Bieze opende maandag de uiterst moderne toiletvoorziening. “Het begin van een gedichtenroute langs Gelderse Stations. Op ieder toilet ontdek je de schoonheid van een andere streek. Fraai verwoordt door Willem”, aldus Bieze. Het gedicht ‘De Betuwe’ springt onmiddellijk in het oog. Een mooie reden om uit te stappen op Station Duiven en er eens goed voor te gaan zitten. 

Het duurt nog zeker tot woensdag voordat passagiers er terecht kunnen. Het betaalsysteem waarmee de deur opent, is nog niet klaar. Het station in Duiven is de eerste van 21 stations waar een toilet komt met een gedicht op de deur.

Bij zorgcentrum De Valentijn in Maurik waren ze al eerder op het idee gekomen om met de gedichten van dichter en theatermaker Gunneman een ruimte op te fleuren. Daar werd hetzelfde gedicht afgedrukt op een fotowand.

Lees hier ook de gedichten van Willem Gunneman over de andere regio's in Gelderland. Of luister ze op ons youtubekanaal.

Categories:: Redactioneel Gedichten

Meer verhalen

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette
Video

Een pinksterpop op ons dak

25 augustus 2014
Ada Kieft
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering