De gedichten uit de tweede serie van Een wagen vol verhalen zijn nu niet alleen meer op deze site terug te lezen, maar ook tijdens het doen van een grote of kleine boodschap. In Gelderland waren nog 21 stations zonder toilet. Sinds veel treinen zonder wc rondrijden, is dat extra lastig voor passagiers met een kleine blaas. Daarom besloot de provincie al jaren geleden dat er meer stationstoiletten moeten komen.

En wat is nu mooier dan een gedicht op de deur? Om je te laten inspireren om nog verder te reizen door de mooie provincie Gelderland? Ontwerpbureau Het Lab in Arnhem ontdekte de verhalen van Willem Gunneman op de site van Een wagen vol verhalen en stelde de provincie voor om die te gebruiken ter opfleuring van de stations.

Gedeputeerde Conny Bieze opende maandag de uiterst moderne toiletvoorziening. “Het begin van een gedichtenroute langs Gelderse Stations. Op ieder toilet ontdek je de schoonheid van een andere streek. Fraai verwoordt door Willem”, aldus Bieze. Het gedicht ‘De Betuwe’ springt onmiddellijk in het oog. Een mooie reden om uit te stappen op Station Duiven en er eens goed voor te gaan zitten. 

Het duurt nog zeker tot woensdag voordat passagiers er terecht kunnen. Het betaalsysteem waarmee de deur opent, is nog niet klaar. Het station in Duiven is de eerste van 21 stations waar een toilet komt met een gedicht op de deur.

Bij zorgcentrum De Valentijn in Maurik waren ze al eerder op het idee gekomen om met de gedichten van dichter en theatermaker Gunneman een ruimte op te fleuren. Daar werd hetzelfde gedicht afgedrukt op een fotowand.

Lees hier ook de gedichten van Willem Gunneman over de andere regio's in Gelderland. Of luister ze op ons youtubekanaal.

Categories:: Redactioneel Gedichten

Meer verhalen

Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst

Bruidstaart bij 1 jaar huwelijk

18 juni 2014
Max Voorberg

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner
VideoGalerij

Blijde incomste

19 augustus 2014
Joris Leijten
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers