De gedichten uit de tweede serie van Een wagen vol verhalen zijn nu niet alleen meer op deze site terug te lezen, maar ook tijdens het doen van een grote of kleine boodschap. In Gelderland waren nog 21 stations zonder toilet. Sinds veel treinen zonder wc rondrijden, is dat extra lastig voor passagiers met een kleine blaas. Daarom besloot de provincie al jaren geleden dat er meer stationstoiletten moeten komen.

En wat is nu mooier dan een gedicht op de deur? Om je te laten inspireren om nog verder te reizen door de mooie provincie Gelderland? Ontwerpbureau Het Lab in Arnhem ontdekte de verhalen van Willem Gunneman op de site van Een wagen vol verhalen en stelde de provincie voor om die te gebruiken ter opfleuring van de stations.

Gedeputeerde Conny Bieze opende maandag de uiterst moderne toiletvoorziening. “Het begin van een gedichtenroute langs Gelderse Stations. Op ieder toilet ontdek je de schoonheid van een andere streek. Fraai verwoordt door Willem”, aldus Bieze. Het gedicht ‘De Betuwe’ springt onmiddellijk in het oog. Een mooie reden om uit te stappen op Station Duiven en er eens goed voor te gaan zitten. 

Het duurt nog zeker tot woensdag voordat passagiers er terecht kunnen. Het betaalsysteem waarmee de deur opent, is nog niet klaar. Het station in Duiven is de eerste van 21 stations waar een toilet komt met een gedicht op de deur.

Bij zorgcentrum De Valentijn in Maurik waren ze al eerder op het idee gekomen om met de gedichten van dichter en theatermaker Gunneman een ruimte op te fleuren. Daar werd hetzelfde gedicht afgedrukt op een fotowand.

Lees hier ook de gedichten van Willem Gunneman over de andere regio's in Gelderland. Of luister ze op ons youtubekanaal.

Categories:: Redactioneel Gedichten

Meer verhalen

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot