We hebben er even op moeten wachten, maar de zomer lijkt nu toch echt aangebroken. Een zonnetje, een drankje en een goede band; de perfecte ingrediënten voor een geslaagd festival. En laat festivals ook net het thema van de uitzending van Een wagen vol verhalen van maandag zijn. De wagen rijdt door het mooie buitengebied van Hummelo waar gasten onder andere vertellen over het Anhangerschap, de dichter A.C.W Staring en Achterhoeks spelt bier.

Festivals
Elke aflevering van het programma heeft een thema. Met de zomer in opkomst heeft deze aflevering het thema Festivals. De Zwarte Cross is natuurlijk het bekendste festival van Nederland. De grote groep Anhangers ('fans') van Normaal heeft vele gebruiken en tradities rondom de band. Anhanger Jan Greven volgt de band vanaf het eerste begin en vertelt hierover op de wagen. In de uitzending zit ook een reportage over de bouwers van een speciale klasse wagen op de Zwarte Cross.

Naast de verhalen over festivals, gaat het ook over andere tradities uit de regio. Bijvoorbeeld over de Staringavonden die worden gehouden in De Wildenborchse Kapel. Twee avonden per jaar wordt deze dichter herdacht op verschillende manieren. Alma van de Schoot woont in het koetshuis van de Wildenborch en vertelt over de bijzondere avonden. Ook zal zij een gedicht van A.C.W. Staring voorlezen.

Kalfjes keuren
Op onze route komen we een aantal mensen van de Kalveropfokclub uit Bronckhorst tegen. Dit is een organisatie die jaarlijks een fokveedag houdt voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. De jonge kalveropfokkers kiezen hun eigen kalfje uit en deze moeten ze dan helemaal verzorgen: schoonhouden, voederen, wassen, scheren en het kalf leren voorbrengen (een rondje lopen). Hiervan houden ze een boekje bij, waarmee overigens ook nog een prijs te verdienen valt. De jury komt in deze periode twee keer op huisbezoek. Uiteraard laten de jonge deelnemers en hun kalfjes zich van hun beste kant zien in de uitzending! Ook rijdt de Achterhoekse bluesband Cedar Grove mee op de wagen. Zij spelen het nummer 'Zommer'. Bij Bed & breakfast Holtin is voor de gelegenheid een klein festivalterrein opgezet, hier proeven wij spelt bier uit Silvolde en Nozem ijs van IJsboerderij de Steenoven.

En verder: het graandorsen, de modeontwerpster en weer een spannend verhaal van Gery Groot Zwaaftink.

Op tv op maandag vanaf 18.20 uur  bij Omroep Gelderland (elk uur herhaald).


Bekijk hier de hele aflevering.

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz

Caspar en de twee andere koningen

04 januari 2016
Paul Hoftijzer

Bikkelspel

18 augustus 2015
Gerhard Kwak

Wandelen in Barchem: al tien jaar een feest!

08 juni 2015
Arjan Klein Hazebroek

De flatsen opruumn veur de voetbal

17 oktober 2015
Gerbert Abbink
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink