We hebben er even op moeten wachten, maar de zomer lijkt nu toch echt aangebroken. Een zonnetje, een drankje en een goede band; de perfecte ingrediënten voor een geslaagd festival. En laat festivals ook net het thema van de uitzending van Een wagen vol verhalen van maandag zijn. De wagen rijdt door het mooie buitengebied van Hummelo waar gasten onder andere vertellen over het Anhangerschap, de dichter A.C.W Staring en Achterhoeks spelt bier.

Festivals
Elke aflevering van het programma heeft een thema. Met de zomer in opkomst heeft deze aflevering het thema Festivals. De Zwarte Cross is natuurlijk het bekendste festival van Nederland. De grote groep Anhangers ('fans') van Normaal heeft vele gebruiken en tradities rondom de band. Anhanger Jan Greven volgt de band vanaf het eerste begin en vertelt hierover op de wagen. In de uitzending zit ook een reportage over de bouwers van een speciale klasse wagen op de Zwarte Cross.

Naast de verhalen over festivals, gaat het ook over andere tradities uit de regio. Bijvoorbeeld over de Staringavonden die worden gehouden in De Wildenborchse Kapel. Twee avonden per jaar wordt deze dichter herdacht op verschillende manieren. Alma van de Schoot woont in het koetshuis van de Wildenborch en vertelt over de bijzondere avonden. Ook zal zij een gedicht van A.C.W. Staring voorlezen.

Kalfjes keuren
Op onze route komen we een aantal mensen van de Kalveropfokclub uit Bronckhorst tegen. Dit is een organisatie die jaarlijks een fokveedag houdt voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. De jonge kalveropfokkers kiezen hun eigen kalfje uit en deze moeten ze dan helemaal verzorgen: schoonhouden, voederen, wassen, scheren en het kalf leren voorbrengen (een rondje lopen). Hiervan houden ze een boekje bij, waarmee overigens ook nog een prijs te verdienen valt. De jury komt in deze periode twee keer op huisbezoek. Uiteraard laten de jonge deelnemers en hun kalfjes zich van hun beste kant zien in de uitzending! Ook rijdt de Achterhoekse bluesband Cedar Grove mee op de wagen. Zij spelen het nummer 'Zommer'. Bij Bed & breakfast Holtin is voor de gelegenheid een klein festivalterrein opgezet, hier proeven wij spelt bier uit Silvolde en Nozem ijs van IJsboerderij de Steenoven.

En verder: het graandorsen, de modeontwerpster en weer een spannend verhaal van Gery Groot Zwaaftink.

Op tv op maandag vanaf 18.20 uur  bij Omroep Gelderland (elk uur herhaald).


Bekijk hier de hele aflevering.

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet

Keltische horoscoopbomen in Zevenaar

08 februari 2016
Ton van den Beld

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw
Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Gebetsgang von Emmerich nach Netterden (GLD)

07 maart 2015
Vereniging Leefbaarheid Netterden

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen