We hebben er even op moeten wachten, maar de zomer lijkt nu toch echt aangebroken. Een zonnetje, een drankje en een goede band; de perfecte ingrediënten voor een geslaagd festival. En laat festivals ook net het thema van de uitzending van Een wagen vol verhalen van maandag zijn. De wagen rijdt door het mooie buitengebied van Hummelo waar gasten onder andere vertellen over het Anhangerschap, de dichter A.C.W Staring en Achterhoeks spelt bier.

Festivals
Elke aflevering van het programma heeft een thema. Met de zomer in opkomst heeft deze aflevering het thema Festivals. De Zwarte Cross is natuurlijk het bekendste festival van Nederland. De grote groep Anhangers ('fans') van Normaal heeft vele gebruiken en tradities rondom de band. Anhanger Jan Greven volgt de band vanaf het eerste begin en vertelt hierover op de wagen. In de uitzending zit ook een reportage over de bouwers van een speciale klasse wagen op de Zwarte Cross.

Naast de verhalen over festivals, gaat het ook over andere tradities uit de regio. Bijvoorbeeld over de Staringavonden die worden gehouden in De Wildenborchse Kapel. Twee avonden per jaar wordt deze dichter herdacht op verschillende manieren. Alma van de Schoot woont in het koetshuis van de Wildenborch en vertelt over de bijzondere avonden. Ook zal zij een gedicht van A.C.W. Staring voorlezen.

Kalfjes keuren
Op onze route komen we een aantal mensen van de Kalveropfokclub uit Bronckhorst tegen. Dit is een organisatie die jaarlijks een fokveedag houdt voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. De jonge kalveropfokkers kiezen hun eigen kalfje uit en deze moeten ze dan helemaal verzorgen: schoonhouden, voederen, wassen, scheren en het kalf leren voorbrengen (een rondje lopen). Hiervan houden ze een boekje bij, waarmee overigens ook nog een prijs te verdienen valt. De jury komt in deze periode twee keer op huisbezoek. Uiteraard laten de jonge deelnemers en hun kalfjes zich van hun beste kant zien in de uitzending! Ook rijdt de Achterhoekse bluesband Cedar Grove mee op de wagen. Zij spelen het nummer 'Zommer'. Bij Bed & breakfast Holtin is voor de gelegenheid een klein festivalterrein opgezet, hier proeven wij spelt bier uit Silvolde en Nozem ijs van IJsboerderij de Steenoven.

En verder: het graandorsen, de modeontwerpster en weer een spannend verhaal van Gery Groot Zwaaftink.

Op tv op maandag vanaf 18.20 uur  bij Omroep Gelderland (elk uur herhaald).


Bekijk hier de hele aflevering.

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Oma's 'moes' op Nieuwjaarsdag

27 juni 2014
Johan en Francis Tiemens

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak