Bonestaak

Wel eens gehoord van een Bonestaak? Dit is een bijzonder biljarttoernooi dat al 25 jaar in wordt gespeeld in Eerbeek. Altijd aan het einde van het jaar wordt het laken van het biljart vervangen. Maar eerst mag er nog gespeeld worden met takken uit het bos. De winnaar gaat niet met lege handen naar huis....een half varken is de hoofdprijs. Een bijzondere traditie waar Peter de Zwaan de oorsprong van weet. Samen met Renate Schutte speelt hij een potje.   

We zijn met de Wagen vol verhalen neergestreken in Gorssel. Dichtbij de plek waar vroeger de serie 'de Zevensprong' is opgenomen. Al rijdend door het buitengebied hebben we weer mooie verhalen op de wagen.

 

Zomer Kent u het nog van vroeger.....die snikhete zomerdagen? Waarbij de zon hoog aan de hemel stond te gloeien en waarbij alleen water verkoeling gaf? U heeft het vast wel gedaan op school of in de buurt: waterspelletjes. En dat doen wij ook. We krijgen en aantal inwoners van Gorssel zo gek om met ons in duel te gaan: waterballonnen gooien.

Vakantietraditie We hebben zomerse muziek van de band Vandersteen. Zanger Hans Boerbroek heeft een mooi nummer geschreven over Zutphen. Daarna een bijzonder verhaal over een vakantie traditie op de Veluwe. Elk jaar kwam George Bootsma met zijn familie van een bovenwoning uit Amsterdam naar Nunspeet. Hij heeft daar mooie vakanties beleefd.

IJs En dan is het tijd voor ijs. Speciaal voor ons heeft Edi Granucci ijs gemaakt. Dit familiebedrijf bestaat al sinds de jaren dertig en produceert schepijs. Voor ons met Gorsselse bollen, een plaatselijke lekkernij.

Verder een mooi portret van de oliemolenaar uit Eerbeek. En een reportage van het Sint-Jansfeest van vrije school de IJssel in Zutphen. Daar vieren ze rondom de langste dag de zomer!

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Koeien in de wei laten lopen

12 mei 2014
Marijke Jansen
Video

Disse kant, een muzikale ode aan De Liemers

12 december 2014
Joop Boxstart

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner

Buurtgebruiken bij rouw en ziekte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
Galerij

Keizer schieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert