Bonestaak

Wel eens gehoord van een Bonestaak? Dit is een bijzonder biljarttoernooi dat al 25 jaar in wordt gespeeld in Eerbeek. Altijd aan het einde van het jaar wordt het laken van het biljart vervangen. Maar eerst mag er nog gespeeld worden met takken uit het bos. De winnaar gaat niet met lege handen naar huis....een half varken is de hoofdprijs. Een bijzondere traditie waar Peter de Zwaan de oorsprong van weet. Samen met Renate Schutte speelt hij een potje.   

We zijn met de Wagen vol verhalen neergestreken in Gorssel. Dichtbij de plek waar vroeger de serie 'de Zevensprong' is opgenomen. Al rijdend door het buitengebied hebben we weer mooie verhalen op de wagen.

 

Zomer Kent u het nog van vroeger.....die snikhete zomerdagen? Waarbij de zon hoog aan de hemel stond te gloeien en waarbij alleen water verkoeling gaf? U heeft het vast wel gedaan op school of in de buurt: waterspelletjes. En dat doen wij ook. We krijgen en aantal inwoners van Gorssel zo gek om met ons in duel te gaan: waterballonnen gooien.

Vakantietraditie We hebben zomerse muziek van de band Vandersteen. Zanger Hans Boerbroek heeft een mooi nummer geschreven over Zutphen. Daarna een bijzonder verhaal over een vakantie traditie op de Veluwe. Elk jaar kwam George Bootsma met zijn familie van een bovenwoning uit Amsterdam naar Nunspeet. Hij heeft daar mooie vakanties beleefd.

IJs En dan is het tijd voor ijs. Speciaal voor ons heeft Edi Granucci ijs gemaakt. Dit familiebedrijf bestaat al sinds de jaren dertig en produceert schepijs. Voor ons met Gorsselse bollen, een plaatselijke lekkernij.

Verder een mooi portret van de oliemolenaar uit Eerbeek. En een reportage van het Sint-Jansfeest van vrije school de IJssel in Zutphen. Daar vieren ze rondom de langste dag de zomer!

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Video

De touwslager

09 juni 2015
Dick Jagtenberg

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias

Streekliedjes in dialect

09 mei 2014
Linda

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

De kool en de geit

18 augustus 2014
Dini van der Velde
Video

Mijn hondjes op de dierenbegraafplaats

15 april 2015
Diana Jansen