Maandag 28 maart kunt u kijken naar de allerlaatste uitzending van Een wagen vol verhalen. Drie seizoenen lang hebben we met veel plezier de verhalen over tradities en gebruiken in Gelderland opgetekend. En dat doen we nog één keer, als afsluiting bij Kasteel Doornenburg. De opnames voor deze uitzending maakten we op zaterdag tegelijk met de Gelredag. De hele dag was het kasteel open voor publiek en was het terrein gevuld met tradities en gebruiken. Bezoekers konden onder andere koekslaan, vlegel hangen en boogschieten.

Wijnand en Berry Hazeleger hebben er altijd al een dag opzitten, voordat ze bij onze opnamelocaties aankomen. We mochten deze keer met ze meekijken, hoe ze in de vroege ochtend hun paarden verzorgen en spullen klaarzetten voor een dag 'Wagen vol verhalen'.  

Eric Borrias en Gery Groot Zwaaftink 

Eric Borrias en Gery Groot Zwaaftink waren twee seizoenen lang verhalenverteller op onze wagen. Eric is net uitgeroepen tot vertelambassadeur van het jaar en vertelde nog één keer volksverhalen voor onze bezoekers. Ook zijn vertelcollega Gery was aanwezig. Hij vertolkte zijn andere talent als troubadour.

De bezoekende kinderen vertelden hun eigen verhaal. Zij verzonnen een sprookje achter het gebruikenluik. 

Via onze site heeft u kunnen stemmen over welk verhaal er absoluut nog verteld moest worden op onze wagen. Het publiek koos het verhaal van Henk Zegers, De dag dat fietsen geen fietsen heet. In onze wagen vertelde ambassadeur Henk over het dauwtrappen tijdens Hemelvaart.

Paastafel

Midden op de binnenplaats van het kasteel hadden we een paastafel gedekt. Pasen is natuurlijk gelinkt aan allerlei tradities die met eten te maken hebben. Zo hadden wij de bakker van het Haantje Pikbrood aan tafel en de bakker die tweevoudig winnaar werd van het beste paasbrood. Natuurlijk ontbrak ook niet een verhaal over gekookte eieren. Onlosmakelijk verbonden met Pasen

De uitzendingen van het laatste seizoen werden aan- en uitgeroepen door onze drie stadsomroepers, Peer Witzel, Theo Tankink en Piet Schuijn. Bij het kasteel riepen ze voor het laatst met ons mee. We testten bovendien voor eens en voor altijd welke omroeper de meeste decibellen produceert.

Heidevolk

De folk- vikingmetalband Heidevolk liet onder grote belangstelling hun vertolking horen van het Gelders volkslied. 

Kijk komende maandag naar Een wagen vol verhalen om nog één keer de tradities en gebruiken uitgelicht te zien op TV Gelderland, vanaf 18.20 uur, ieder uur herhaald. Zaterdag 2 april kunt u dan nog de laatste Gelredag bezoeken bij Kasteel Cannenburch.

 

Galerij
Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek
Galerij

Hooikist

14 februari 2015
Gerhard Kwak

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer