Letterlijk en figuurlijk de hamvraag. Wat eten we met kerst ? Wie komen er allemaal en voor hoeveel gasten gaan we aan de slag ? Samen eten is voor veel mensen wel één van de hoogtepunten van kerstmis. Maar hoe lost u dat op ? Ieder jaar een vast/traditioneel menu of toch elke keer weer op zoek naar iets fris en nieuws. Een Wagen vol verhalen wil graag weten hoe het bij u is met de kerstgebruiken aan tafel. Wie zit waar en waarom, maar vooral wat komt er op het bord.
Bij deze alvast een kleine top-5 aan populaire eet-varianten voor meerdere eters. En vergeet vooral niet ook even onze streekgerechtverhalen te raadplegen.
Appelenpap, suggestie voor een kersttoetje
Favoriete kerstetentjes:
- gourmetten (op een originele manier gourmetten? Kijk dan op deze site.)
- kaasfondue
- grillplaat
- wild eten
- steengrillen
Favoriete toetjes:
- ijstaart
- panna cotta
- chocoladefontein
- mousse
- soesjestaart
Favoriete zeevruchten:
- oesters
- coquilles
- mosselen
- garnalen
- kokkels
Bron: rondgang langs de redactie