Letterlijk en figuurlijk de hamvraag. Wat eten we met kerst ? Wie komen er allemaal en voor hoeveel gasten gaan we aan de slag ? Samen eten is voor veel mensen wel één van de hoogtepunten van kerstmis. Maar hoe lost u dat op ? Ieder jaar een vast/traditioneel menu of toch elke keer weer op zoek naar iets fris en nieuws. Een Wagen vol verhalen wil graag weten hoe het bij u is met de kerstgebruiken aan tafel. Wie zit waar en waarom, maar vooral wat komt er op het bord.

Bij deze alvast een kleine top-5 aan populaire eet-varianten voor meerdere eters. En vergeet vooral niet ook even onze streekgerechtverhalen te raadplegen.

Appelenpap, suggestie voor een kersttoetje

Favoriete kerstetentjes:

- gourmetten (op een originele manier gourmetten? Kijk dan op deze site.)

- kaasfondue

- grillplaat

- wild eten

- steengrillen

Favoriete toetjes:

- ijstaart

- panna cotta

- chocoladefontein

- mousse

- soesjestaart

Favoriete zeevruchten:

- oesters

- coquilles

- mosselen

- garnalen

- kokkels

Bron: rondgang langs de redactie

Categories:: Redactioneel Kerstmis Streekgerecht

Meer verhalen

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer

Achterhoekse Americana

02 februari 2016
Serge Epskamp
Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink

De kloot laten soezen

26 augustus 2014
Harrie Dinkelman
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen

Salueer niet meer, of toch nog ?

08 maart 2016
Ed van Seters

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs