Hallo allemaal wij zijn Floor & Susan en wij zitten op OBS De Marlijn (Groep 8)
De Marlijn heeft veel leuke tradities: paasspel, koek vergulden, marlijnviering, openingsfeest, eindexamen, muziekavond/sportdag, operation berlin, bloemlegging en nog meer. Maar helaas mogen we het niet over alle tradities doen dus doen we er maar 2 en dat zijn deze. Hier komen ze:

Openingsfeest:
Kom je nieuw hier op school top, goed gekozen . We hebben we een keer in het jaar een openingsfeest voor alle kinderen die hier nieuw op school komen. Dan krijg je een marlijntouw. Die worden door groep 8 bij je omgedaan. Je word meestal een keer per jaar opgemeten met de marlijn-vis en dan doen ze een kraal op die plek. Als je van de basisschool af gaat mag je die ketting meenemen en kan je zien hoeveel je bent gegroeid in die jaren op school.

Operation Berlin heb je in groep 7 en 8 en je verzameld dan bij Hartensteijn. Je gaat dan door het bos/park lopen in het donker en daar zitten soldaten. (Die zitten natuurlijk in het complot), je gaat lopen zoals de Engelsen vroeger ook zijn gelopen naar de rijn, dat duurt ongeveer een uur. Als iedereen klaar is krijg je limonade en iets lekkers en dan halen je ouders je weer op.

(Susan:) Wat ik vind van de Marlijn: ik heb er een heel gezellig en een leuke klas. De sfeer op school is er ook leuk. Als het Sinterklaas of Kerstmis is dan is heel de school mooi versierd. Ik hoop dat er nog meer ouders denken “dit is een leuke school ik ga er met mijn kind/kinderen kijken”. We hebben op school aardige juffen en meesters sommige zijn streng, maar dat is natuurlijk ook goed.

(Floor:) Het is nu rond kerst en we hebben een vuurtje op het smartboard en muziek, het is heel gezellig hier in de klas. De sfeer op school is heel gezellig en ik voel me hier thuis. En ik vind het jammer dat ik over een tijdje niet meer op deze school zit.Tag / Lijst: School

Meer verhalen

Een  Botter vol verhalen….

26 januari 2016
Rob Spierenburg

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Gooien met bier, water en zand

01 december 2015
Ine Pennink
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Ridder in de orde van de zachte G

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

Hooikist

14 februari 2015
Gerhard Kwak

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders
VideoGalerij

De Sint Maartenviering in Zaltbommel

07 november 2014
Henk Hermsen

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins

Oranje Tompouce

16 juni 2014
bezoeker grand defilé

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink