Hallo allemaal wij zijn Floor & Susan en wij zitten op OBS De Marlijn (Groep 8)
De Marlijn heeft veel leuke tradities: paasspel, koek vergulden, marlijnviering, openingsfeest, eindexamen, muziekavond/sportdag, operation berlin, bloemlegging en nog meer. Maar helaas mogen we het niet over alle tradities doen dus doen we er maar 2 en dat zijn deze. Hier komen ze:

Openingsfeest:
Kom je nieuw hier op school top, goed gekozen . We hebben we een keer in het jaar een openingsfeest voor alle kinderen die hier nieuw op school komen. Dan krijg je een marlijntouw. Die worden door groep 8 bij je omgedaan. Je word meestal een keer per jaar opgemeten met de marlijn-vis en dan doen ze een kraal op die plek. Als je van de basisschool af gaat mag je die ketting meenemen en kan je zien hoeveel je bent gegroeid in die jaren op school.

Operation Berlin heb je in groep 7 en 8 en je verzameld dan bij Hartensteijn. Je gaat dan door het bos/park lopen in het donker en daar zitten soldaten. (Die zitten natuurlijk in het complot), je gaat lopen zoals de Engelsen vroeger ook zijn gelopen naar de rijn, dat duurt ongeveer een uur. Als iedereen klaar is krijg je limonade en iets lekkers en dan halen je ouders je weer op.

(Susan:) Wat ik vind van de Marlijn: ik heb er een heel gezellig en een leuke klas. De sfeer op school is er ook leuk. Als het Sinterklaas of Kerstmis is dan is heel de school mooi versierd. Ik hoop dat er nog meer ouders denken “dit is een leuke school ik ga er met mijn kind/kinderen kijken”. We hebben op school aardige juffen en meesters sommige zijn streng, maar dat is natuurlijk ook goed.

(Floor:) Het is nu rond kerst en we hebben een vuurtje op het smartboard en muziek, het is heel gezellig hier in de klas. De sfeer op school is heel gezellig en ik voel me hier thuis. En ik vind het jammer dat ik over een tijdje niet meer op deze school zit.Tag / Lijst: School

Meer verhalen

Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere

Lammetjesdag en schaapsscheerdersfeest

28 december 2015
Geesje Eleveld

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp