Hallo allemaal wij zijn Floor & Susan en wij zitten op OBS De Marlijn (Groep 8)
De Marlijn heeft veel leuke tradities: paasspel, koek vergulden, marlijnviering, openingsfeest, eindexamen, muziekavond/sportdag, operation berlin, bloemlegging en nog meer. Maar helaas mogen we het niet over alle tradities doen dus doen we er maar 2 en dat zijn deze. Hier komen ze:

Openingsfeest:
Kom je nieuw hier op school top, goed gekozen . We hebben we een keer in het jaar een openingsfeest voor alle kinderen die hier nieuw op school komen. Dan krijg je een marlijntouw. Die worden door groep 8 bij je omgedaan. Je word meestal een keer per jaar opgemeten met de marlijn-vis en dan doen ze een kraal op die plek. Als je van de basisschool af gaat mag je die ketting meenemen en kan je zien hoeveel je bent gegroeid in die jaren op school.

Operation Berlin heb je in groep 7 en 8 en je verzameld dan bij Hartensteijn. Je gaat dan door het bos/park lopen in het donker en daar zitten soldaten. (Die zitten natuurlijk in het complot), je gaat lopen zoals de Engelsen vroeger ook zijn gelopen naar de rijn, dat duurt ongeveer een uur. Als iedereen klaar is krijg je limonade en iets lekkers en dan halen je ouders je weer op.

(Susan:) Wat ik vind van de Marlijn: ik heb er een heel gezellig en een leuke klas. De sfeer op school is er ook leuk. Als het Sinterklaas of Kerstmis is dan is heel de school mooi versierd. Ik hoop dat er nog meer ouders denken “dit is een leuke school ik ga er met mijn kind/kinderen kijken”. We hebben op school aardige juffen en meesters sommige zijn streng, maar dat is natuurlijk ook goed.

(Floor:) Het is nu rond kerst en we hebben een vuurtje op het smartboard en muziek, het is heel gezellig hier in de klas. De sfeer op school is heel gezellig en ik voel me hier thuis. En ik vind het jammer dat ik over een tijdje niet meer op deze school zit.Tag / Lijst: School

Meer verhalen

Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

Westerbouwing

03 februari 2015
Mevrouw Eutjes
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak