De Midland Hunt is een bij de hippische sportbond KNHS aangesloten meute jagende rijvereniging. Er wordt niet meer op de vos gejaagd, maar op een nagebootst spoor.

Midland Hunt
De Midland Hunt is een bij de hippische sportbond KNHS aangesloten meutejagende vereniging met meer dan 40 rijdende leden. De vereniging bestaat 29 jaar. Er wordt te paard gereden achter een meute bloedhonden.
De voorkeur van Midland Hunt om met bloedhonden te jagen, is gebaseerd op een aantal eigenschappen die alleen deze honden in zich hebben, zoals de wildreinheid en het niet afwijken van een opgenomen spoor.
De kennels bevinden zich in Berg en Dal. Om de meute bloedhonden ook op langere termijn in stand te kunnen houden is een fokprogramma opgezet, gecombineerd met een uitwisselingsprogramma met beheerders van bloedhondenmeutes in Engeland en Duitsland. 

De slipjacht
Het doel van de Midland Hunt is het organiseren van slipjachten en het in ere houden van haar rijke tradities. Er wordt niet meer op de vos gejaagd: er wordt een van te voren uitgezet geurspoor gevolgd.
Dit spoor wordt nagebootst door de sliptrekker. Hierdoor worden ter beschikking gestelde terreinen zo optimaal en zorgvuldig mogelijk gebruikt. Bovendien is de jacht in deze vorm diervriendelijk.
De sliptrekker heeft de taak net zo sluw te zijn als de vos. Hij kiest dan ook niet voor de paden, maar trekt zijn spoor door akkerlanden, weilanden, over bospaden en sloten, zoals vooraf met landeigenaren besproken.
Gedurende het jachtseizoen, dat loopt van oktober tot eind maart, worden er door de Midland Hunt een dertigtal slipjachten georganiseerd, voornamelijk in Gelderland en Brabant.

Tradities en gebruiken
De slipjacht zit vol tradities en gebruiken. Zo gelden er voor de heren en dames verschillende kledingvoorschriften: de heren dragen een rode jachtrok met een blauwe kraag, de dames een zwarte jachtrok met blauwe kraag.
Aan het aantal knopen waarmee de jachtrok gesloten wordt, herkent men de functie die de drager ervan bekleedt.

Video
Categories:: Sport en vrije tijd Berg en Dal

Meer verhalen

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Zomerfeest Westendorp

11 juni 2014
Magda van Dalen
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters

Deurdonderen op verkaasie noar Oostenriek

23 november 2015
J. Akkerman

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

De huisslachting

09 september 2014
Eibert Kuiper