De Midland Hunt is een bij de hippische sportbond KNHS aangesloten meute jagende rijvereniging. Er wordt niet meer op de vos gejaagd, maar op een nagebootst spoor.

Midland Hunt
De Midland Hunt is een bij de hippische sportbond KNHS aangesloten meutejagende vereniging met meer dan 40 rijdende leden. De vereniging bestaat 29 jaar. Er wordt te paard gereden achter een meute bloedhonden.
De voorkeur van Midland Hunt om met bloedhonden te jagen, is gebaseerd op een aantal eigenschappen die alleen deze honden in zich hebben, zoals de wildreinheid en het niet afwijken van een opgenomen spoor.
De kennels bevinden zich in Berg en Dal. Om de meute bloedhonden ook op langere termijn in stand te kunnen houden is een fokprogramma opgezet, gecombineerd met een uitwisselingsprogramma met beheerders van bloedhondenmeutes in Engeland en Duitsland. 

De slipjacht
Het doel van de Midland Hunt is het organiseren van slipjachten en het in ere houden van haar rijke tradities. Er wordt niet meer op de vos gejaagd: er wordt een van te voren uitgezet geurspoor gevolgd.
Dit spoor wordt nagebootst door de sliptrekker. Hierdoor worden ter beschikking gestelde terreinen zo optimaal en zorgvuldig mogelijk gebruikt. Bovendien is de jacht in deze vorm diervriendelijk.
De sliptrekker heeft de taak net zo sluw te zijn als de vos. Hij kiest dan ook niet voor de paden, maar trekt zijn spoor door akkerlanden, weilanden, over bospaden en sloten, zoals vooraf met landeigenaren besproken.
Gedurende het jachtseizoen, dat loopt van oktober tot eind maart, worden er door de Midland Hunt een dertigtal slipjachten georganiseerd, voornamelijk in Gelderland en Brabant.

Tradities en gebruiken
De slipjacht zit vol tradities en gebruiken. Zo gelden er voor de heren en dames verschillende kledingvoorschriften: de heren dragen een rode jachtrok met een blauwe kraag, de dames een zwarte jachtrok met blauwe kraag.
Aan het aantal knopen waarmee de jachtrok gesloten wordt, herkent men de functie die de drager ervan bekleedt.

Video
Categories:: Sport en vrije tijd Berg en Dal

Meer verhalen

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder

Bloempap

26 februari 2015
van Dale

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek
Video

200 eieren met Pasen

18 juni 2014
Nijenhuis

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen