Mijn moeder was "verschrikkelijk" handig. Sinds een paar jaar woonden wij in Vierhouten, op de Veluwe. Mooi plaatsje. En zij had gehoord van het Veluws gerecht "Pannegies". Dus dat moest gemaakt worden op feest- en hoogtij dagen.Ik weet nog hoe zij heeft staan tobben met kiloos lams of schapenvlees, soms zelfs kip. Ui, bloem, roomboter, peterselie, peper, zout, nootmuskaat.Soms gebruikte zij er gort in. En we aten het natuurlijk met stoofpeertjes.De hele buurt kreeg soms een portie van haar. De hele familie kwam ervoor over uit Rotterdam, Den Briel of Bennekom.Totdat Pa het welletjes vond, hij verdiende tenslotte ook geen kapitalen.Maar tot op hoge leeftijd maakte zij voor ons en haar kleinkinderen een heerlijke stoofpot, de restjes aten zijde andere dag, en dat was haast nog lekkerder!

Gerelateerde verhalen

Ies en Gies is Pannegies Ies en Gies is Pannegies

Tag / Lijst: Eten en drinken, Vierhouten, Veluwe, Vlees

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek